Takmaterial 0 kr*

Börjar det bli dags för ett takbyte? Passa på att installera diskreta och svensktillverkade solpaneler från Midsummer, samtidigt som du lägger om ditt tak. Väljer du Midsummers solpaneler så bjuder vi på takmaterialet.* En solklar win-win med andra ord. Välj Midsummer WAVE för takpannor eller Midsummer SLIM för plåttak. Passa på, erbjudandet gäller bara t.om. den 15/8-2021.

* Med takmaterial för Midsummer WAVE avses: takpannor, underlagspapp, läkt, nockpannor och vindskivor i plåt. Midsummer SLIM: falsat plåttak, underlagspapp, fotplåt, fotplåtsremsa, nockplåt, Z-profil och vindskivor i plåt. 

För takpannor

Midsummer WAVE

Midsummer WAVE är en unikt vågformad solpanel designad för tvåkupiga takpannor, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak.

Kampanjpris Midsummer WAVE

Villa med 120 m² total takyta varav 50 m² av taket täcks med solpaneler (5,5 kW)

256 500 kr **

** I kampanjpriset ingår solcellspaket, takpannor, växelriktare, elinstallationsmaterial, kopplingslådor, vindskivor, takstege, läkt, nockpannor, underlagspapp, hängrännor och stuprör, fullständig installation inklusive rivning, ställning, montage, elektriker, frakt och hantering av gammalt tak. Prisexemplet inkluderar ROT-avdrag på 30 % och grönt avdrag på 15 %.

 

 

För plåttak

Midsummer SLIM

Midsummer SLIM är en kombination av tunna solpaneler och ett falsat plåttak där slutprodukten blir ett diskret solcellstak. Som ett klassiskt plåttak men mycket mer.

Kampanjpris Midsummer SLIM

Villa med 120 m² total takyta varav 50 m² av taket täcks med solpaneler (5,5 kW)

289 000 kr **

** I kampanjpriset ingår solcellspaket, falsat plåttak, växelriktare, elinstallationsmaterial, kopplingslådor, underlagsduk, hängrännor, stuprör, fotplåt, fotplåtsremsa, nockplåt, z-profil, vindskivor, takstege, hängrännor och stuprör, skorstensplattform, fullständig installation inklusive rivning, ställning, montage, elektriker, frakt och hantering av gammalt tak. Prisexemplet inkluderar ROT-avdrag på 30 % och grönt avdrag på 15 %.

Spara pengar från dag ett med ett grönt bolån från Hemma

Med ett solcellstak från Midsummer har du möjlighet att sänka din bolåneränta genom att byta till ett bolån med grön rabatt från Hemma. Hemma erbjuder bolån med 1,09%-1,85% effektiv ränta upp till 85% belåningsgrad.

  • Du behöver inte byta bank, bara bolån.
  • Höj fastighetens värde med ett nytt solcellstak
  • Spara pengar i dubbel bemärkelse, lägre elräkning och lägre ränta 

Hemmas bolåneerbjudande är ett samarbete med Skandia.

Räkneexempel

Ett genomsnittligt hushåll har ca 2 500 000 SEK i bolån, en ränta på ca 1,47 % (3 mån rörlig) och 57 % i belåningsgrad. Genom att finansiera din solcellsanläggning från Midsummer med ett tilläggslån och samtidigt flytta bolånet till Hemma gör du, förutom avkastningen från solcellerna, ytterligare en besparing på sänkta räntekostnader enligt nedan.

Midsummer WAVE

Värde på bostad: 4 700 000
Bolån inkl. tilläggslån för Midsummer WAVE: 2 756 500

Nuvarande räntekostnad (1,47 %): 3 377 kr/mån
Ny räntekostnad (1,09 %): 2 504 kr/mån

Du sparar: 10 475 kr/år

Midsummer SLIM

Värde på bostad: 4 700 000
Bolån inkl. tilläggslån för Midsummer SLIM: 2 789 000

Nuvarande räntekostnad (1,47 %): 3 417 kr/mån
Ny räntekostnad (1,09 %): 2 533 kr/mån

Du sparar: 10 598 kr/år

Kontakta din solcellsprojektör för mer information eller ansök redan nu på www.hemma.se/midsummer

Kontakta mig

Varför Midsummer?

Svenskt

Midsummers solcellstak är en svensk innovation och tillverkas i Midsummers produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm.

Hållbart

Midsummers solcellstak har 90 % lägre koldioxidavtryck jämfört med traditionella solpaneler. 

Diskret

Med Midsummers diskreta solcellstak kan du producera solel utan att förändra husets ursprungliga design.

Tryggt

Vi är experter inom solcellstak och finns med dig hela vägen från inledande kontakt till färdig installation.

Att byta tak är en stor ekonomisk investering som kan öka husets värde men framför allt husets livslängd. Det är viktigt att inte vänta för länge med att byta tak när taket börjar blir dåligt. Om bytet sker för sent kan även underliggande konstruktion såsom vind, väggar, råspont och takstolar ta skada, vilket i sin tur kommer leda till en större kostnad.

Något direkt facit för när du bör byta ditt tak finns inte, men det finns vissa tecken som tyder på att det börjar bli dags. Hur snabbt taket slits kan handla om både yttre faktorer så som omgivningen och husets läge, men även inre faktorer som takets befintliga kvalitet och hur takläggningen såg ut vid förra tillfället det byttes. Vissa omgivningar är mer påfrestande än andra, till exempel om huset ligger nära en skog. Genom att göra årliga kontroller får du en bra översikt av hur ditt tak mår.

Punkterna nedan kan ge en bra indikation på om ett takbyte börjar närma sig:

  • Läkten har börjat ruttna
  • Det syns ojämnheter i taket
  • Det läcker in vatten
  • Takpannor, plåt eller takpapp har börjat spricka
  • Undertakets färg har förändrats
  • Det finns mögel på råspont eller vind
  • Det finns grus i hängrännorna (kan innebära att takpannorna börjat vittra sönder)

Det finns många faktorer som spelar in i val av tak, till exempel pris, utseende, underhåll och monteringstid. I många fall väljs samma material som redan ligger på befintligt tak, med hänsyn till vad som passar bäst rent estetiskt och att det befintliga takets konstruktion är gjort för att klara tyngden av materialet.

Om du vill byta material måste du fastställa att ditt tak klarar vikten av det nya taket och att det är rätt taklutning, samt undersöka om du behöver söka bygglov. I de flesta fall behövs inget bygglov om du väljer att behålla takets ursprungliga material samt färg, men det kan skilja sig från kommun till kommun eller om du bor i ett detaljplanerat område.

Midsummers solpaneler består av tunnfilmssolceller av typen CIGS, vilket gör de tunna, lätta, flexibla och diskreta. Solpanelerna placeras på olika typer av takmaterial, t.ex. plåt, takpannor eller papp, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak.

För dig som funderar på solpaneler och behöver byta tak inom några år kan det vara en god idé att samordna dessa projekt. Med Midsummer som enda avtalspart behöver du inte ha kontakt med flera olika entreprenörer, utan kan känna dig trygg med att vi tar hand om hela projektet från början till slut. Genom att slå två flugor i en smäll slipper du också extra kostnader för byggställningar och installation vid ett annat tillfälle.

Om man behöver söka bygglov eller ej varierar beroende på vilken kommun man bor i eller om man bor i ett detaljplanerat område. I de flesta fall behövs inget bygglov om du väljer att behålla takets ursprungliga material samt färg. Om du vill byta material måste du fastställa att ditt tak klarar vikten av det nya taket och att det är rätt taklutning.

Solcellerna tillverkas i vår produktionsanläggning i Järfälla med vårt egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Solcellerna sätts sedan ihop till färdiga solpaneler, också det i Järfälla.

Solpanelerna placeras på olika typer av takmaterial, t.ex. plåt, takpannor eller papp, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak.

Våra solpaneler är utanpåliggande och följer takets form och ligger tätt ovanpå takets tätskikt. Med andra ord är de integrerade i designen, men inte tekniskt integrerade, vilket innebär att de kan appliceras på befintliga byggnadsmaterial. Resultatet blir ett diskret solcellstak. 

Midsummer SLIM har en effekt på 111 W/m² och Midsummer WAVE 110 W/m². 

Våra solceller har en verkningsgrad på 15-15,5 %.

Midsummer garanterar 90 % av den förväntade toppeffekten efter 10 år och 80 % av den förväntade toppeffekten efter 25 år samt lämnar 10 års produktgaranti. Läs mer om våra garantier här: Garantier_Midsummer

Back to the top

Get in touch

+46 (0) 8-525 096 10
Opening hours:
Monday-Friday 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Follow us