Midsummer WAVE

Världens första solpanel för takpannor

Midsummer WAVE – en unikt vågformad solpanel designad för tvåkupiga takpannor, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak. 

Kampanj: Takpannorna på köpet när du beställer Midsummer WAVE

Midsummer WAVE är en unikt vågformad solpanel som följer formen av dina takpannor. Just nu får du takpannorna för 0 kr – en solklar win-win med andra ord!

Midsummer WAVE

Midsummer WAVE är helt och hållet anpassad efter formen av tvåkupiga takpannor och passar Sveriges populäraste takpannor Palema från Benders, Jönåker från Monier och Mjöbäck från S:t Eriks. Midsummer WAVE säljs med ett komplett takbyte eller som eftermontage på befintliga takpannor. Panelen täcker fem takpannor i bredd och kablaget göms under takläkt för både skydd och estetik.

Fördelar med
Midsummer WAVE

Svenskt

Midsummers WAVE är en svensk innovation och tillverkas i Midsummers produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm.

Hållbart

Midsummer WAVE har 90 % lägre koldioxidavtryck jämfört med traditionella solpaneler.

Tryggt

Vi är experter inom solcellstak och finns med dig hela vägen från inledande kontakt till färdig installation. Midsummers solcellstak har 10 års produktgaranti och 90 % förväntad toppeffekt efter 10 år samt 80 % efter 25 år.

Diskret

Med Midsummer WAVE kan du producera solel utan att ändra husets ursprungliga design.

Unikt
Midsummer WAVE är endast 2 mm tunn, med en vikt på 1,9 kg/panel. Det krävs inte heller någon håltagning vid montering och taket med solpaneler kan försiktigt beträdas vid underhåll.
Minimal vindlast

Oavsett vind och storm ligger Midsummer WAVE säker på ditt tak. Med sin minimala vindlast finns det ingen risk att solpanelerna sliter sig eller skadar taket.

För mer information

Ladda ner produktblad eller broschyr. 

Produktblad

Information om produkten

Produktbroschyr

Information om produkten

Hemma solcellslån

Information om grönt bolån

Villa med 120 m2 total takyta (sadeltak) varav 50 m2 av taket täcks med solpaneler

Prisexempel

Installation av Midsummer WAVE-solcellspaket på takpannor 5,5 kW
Från: 169 000 kr

Sänk din månadskostnad redan från första månaden genom att flytta över bolånet till ett grönt bolån från Hemma.

* Prisexemplet inkluderar ROT-avdrag på 30 % och grönt avdrag på 15 %.

Tillbehör från Midsummer

Midsummer erbjuder ett flertal batterier för energilagring och laddboxar för laddning av elbil. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för dig.

Så här går det till

01

Rådgivning

Beskriv ditt tak och dina önskemål – våra solcellsprojektörer designar en lösning för just ditt tak. Vi erbjuder totalentreprenad.

02

Beräkningar

När du valt det solcellstak som passar dig tar vi fram en offert. Efter överenskommet avtal kommer vi ut och gör en kontrollmätning av taket.

03

Finansiering med grönt bolån

I samarbete med Hemma och Skandiabanken erbjuder vi möjligheten att finansiera dina solceller genom ett bolån med grön rabatt. Läs mer här.

04

Tillverkning och installation

Efter kontrollmätning tillverkas dina solpaneler i vår produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm. När materialet är färdigt utför Midsummers installatörer och certifierade elektriker installationen enligt branschstandard.

05

Driftsättning

Efter färdigställd installation hjälper vi dig att skicka in slutanmälan till ditt elbolag. När elbolaget godkänt slutanmälan driftsätter vi anläggningen och överlämnar all nödvändig dokumentation så att du kan känna dig trygg med din installation.

06

Elproduktion

Ditt solcellstak kan nu producera el av solens strålar för eget bruk eller försäljning till elnät. Midsummers solcellstak har 10 års produktgaranti samt 80 % förväntad toppeffekt efter 25 år.

Referenskunder

Midsummer WAVE
Mats och Britta, Täby

"Våra WAVE-paneler smälter väl in på vårt tak och i vårt område där husens ursprungliga karaktär skall bevaras. Det är positivt att solpanelerna är svensktillverkade med lågt klimatavtryck och kontakterna med Midsummer har varit smidiga. Och nu när vårsolen börjar komma är det premiär för egna Kwh!''

Midsummer WAVE
Magnus och Zuzanna, Nacka

’’Intresset för Midsummer uppkom i samband med vår önskan om ett integrerat solcellstak. Kombinationen att installera både ny takbeklädnad med papp och pannor och diskreta solpaneler som följer pannornas form innebar en smakfull utformning och gjorde valet självklart. Dessutom uppskattar vi WAVE-panelerna för dess låga klimatavtryck vid tillverkningen.’’

Midsummer WAVE
Bertil och Lill-Marie, Helsingborg

’’Vi är mycket nöjda med både utseendet av solpanelerna och arbetet.’’

Midsummer WAVE passar till tvåkupiga takpannor (Benders Palema och Monier Jönåker). 

Solpanelerna läggs ovanpå takpannorna och fästs under ovanförliggande pannrad och låses sedan fast med clips nedtill. Solpanelerna seriekopplas rad för rad och kablarna göms diskret under takpannorna. 

Ja, Midsummer WAVE kan eftermonteras på befintligt tak eller monteras vid komplett takbyte. 

Midsummer WAVE har en effekt på 110W/m².

Midsummer WAVE finns i färgen svart. 

En Midsummer WAVE-panel är 1 530 mm bred (med en byggbredd på 1 500 mm) samt 515 mm lång (med en bygglängd på 340-375 mm). En panel motsvarar 5 tvåkupiga takpannor.

Midsummer WAVE väger 2,3 kg per panel (som motsvarar 5 tvåkupiga takpannor i bredd).

Midsummer WAVE

Världens första solpanel för takpannor

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
roofs@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!