Midsummer WAVE

Världens första solpanel för takpannor

Midsummer WAVE

Med Midsummers solcellstak behöver du inte kompromissa mellan solenergi och estetik. Midsummer WAVE är en vågformad solpanel som följer konturerna av dina takpannor.

Produkten passar Sveriges populäraste takpannor Palema från Benders, Jönåker från Monier samt Mjöbäck och Ekeby från S:t Eriks och säljs som ett komplett takbyte eller som eftermontage på befintliga takpannor. Panelen täcker fem takpannor i bredd och kablaget göms under takläkt för både skydd och estetik.

För dig som tycker att hållbarhet och utseende hör ihop.

Fördelar med Midsummer WAVE

Svenskt

Midsummer WAVE är en svensk solcellsinnovation som tillverkas i vår produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm.

Hållbart

Midsummers solpaneler har tack vare låg materialkonsumtion, en unik tillverkningsprocess och produktion i Sverige 90 % lägre koldioxidavtryck jämfört med traditionella solpaneler.

Diskret

Midsummer WAVE ser precis ut som vanliga takpannor, men till skillnad från ett vanligt tak tillvaratas varje solstråle som skiner på taket och omvandlas till el, utan att ändra husets ursprungliga design.

För mer information

Ladda ner broschyr.

Grönt bolån

Bra att veta innan du begär en offert

Adress

För att vi ska kunna kolla upp ditt hus på Google Maps behöver vi din adress som första steg.

Färg

Solpanelen Midsummer WAVE finns enbart i svart. Dina takpannor kan vara i vilken färg som helst men svarta är lämpligast då de beklädda takpannorna kommer upplevas som svarta.

Ritning och bilder

Vi tar gärna emot en ritning av ditt tak som PDF, så att vi kan ta fram en så korrekt offert som möjligt. Du får gärna också ta bilder på huset och den del av taket som skall beläggas med solceller (vanligtvis den södra sidan). Om du varken har ritning eller bilder underlättar det för oss om du kan stega taket på längden och bredden samt uppskatta en lutning.

Lutning och genomföringar

Lutningen måste vara minst 22 grader. Takkupor och luftningar är hinder och minskar den yta som är möjlig att belägga med solpaneler och det är inte möjligt att montera på ytor mindre än ca 30 kvm i ett väderstreck eller annan lutning än övriga takdelar. Även fast Midsummers solpaneler har väldigt bra skuggningsegenskaper är det inte lönt att montera på ytor som är skuggade av träd och dylikt.

Effekt

Vi erbjuder tunnfilmspaneler av typen CIGS. Det kan vara bra att veta att denna typ av solpanel ligger lite lägre i effekt än en traditionell solpanel, men har andra fördelar så som diskret design, flexibilitet och låg vikt.

Väderstreck

Takytor som vetter mot Norr är inte värda att lägga solceller på, men Öst och Väst kan ofta vara lönsamma. Optimalt är söderläge. Montage på olika byggnader på tomten är möjligt men extrakostnader tillkommer oftast.

Ersätter solpanelen takpannor?

Midsummer WAVE ersätter INTE vanliga takpannor. Solpanelen är en två mm tunn film som läggs ovanpå befintliga takpannor (tvåkupiga betongpannor av sorten Palema från Benders, Jönåker från Monier samt Mjöbäck och Ekeby från S:t Eriks).

Växelriktare, batteri och laddbox

Vi erbjuder växelriktare och laddboxar i olika utföranden. Den el man inte använder själv säljs automatiskt tillbaka till elnätet. Därav är det bra att vara medveten om att batterier inte alltid är lönsamt, men det finns att tillgå om så önskas. Det finns också möjlighet till Ö-Drift men begränsningar i dessa system finns och kostnaden är mycket hög.

Redo att kontakta oss?

Så här går det till

01

Rådgivning

Varje tak är unikt – våra solcellsprojektörer konsulterar och tar fram den bästa lösningen för ditt tak. 

02

Beräkningar

När vi hittat en lösning för dig kontrollmäter vi ditt tak och tar fram ett prisförslag.

03

Finansiering med grönt bolån

I samarbete med Resurs Bank erbjuder vi möjligheten att finansiera ditt solcellstak genom ett fördelaktigt bolån med grön rabatt. Läs mer här.

04

Tillverkning och installation

Dina solpaneler tillverkas efter mått i vår produktionsanläggning i Järfälla. När materialet är färdigt utför våra certifierade installatörer och elektriker installationen enligt branschstandard.

05

Driftsättning

Efter slutförd installation hjälper vi dig att skicka in slutanmälan till ditt elbolag. När elbolaget godkänt slutanmälan driftsätter vi anläggningen och överlämnar all nödvändig dokumentation så att du kan känna dig trygg med din installation.

06

Elproduktion

Ditt solcellstak kan nu producera el för eget bruk eller försäljning till elnät. Vi lämnar en produktgaranti på 10 år. Våra solcellstak har även en effektgaranti på 90 % efter 10 år samt 80 % efter 25 år.

Tillbehör från Midsummer

Midsummer erbjuder ett flertal batterier för energilagring och laddboxar för laddning av elbil. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för dig.

Referenskunder

Midsummer WAVE
Mats och Britta, Täby

"Våra WAVE-paneler smälter väl in på vårt tak och i vårt område där husens ursprungliga karaktär skall bevaras. Det är positivt att solpanelerna är svensktillverkade med lågt klimatavtryck och kontakterna med Midsummer har varit smidiga. Och nu när vårsolen börjar komma är det premiär för egna Kwh!''

Midsummer WAVE
Magnus och Zuzanna, Nacka

’’Intresset för Midsummer uppkom i samband med vår önskan om ett integrerat solcellstak. Kombinationen att installera både ny takbeklädnad med papp och pannor och diskreta solpaneler som följer pannornas form innebar en smakfull utformning och gjorde valet självklart. Dessutom uppskattar vi WAVE-panelerna för dess låga klimatavtryck vid tillverkningen.’’

Midsummer WAVE
Bertil och Lill-Marie, Helsingborg

’’Vi är mycket nöjda med både utseendet av solpanelerna och arbetet.’’

Midsummer WAVE passar till tvåkupiga takpannor (Palema från Benders, Jönåker från Monier samt Mjöbäck och Ekeby från St: Eriks).

Midsummer WAVE finns i färgen svart. 

Solpanelerna läggs ovanpå takpannorna och fästs under ovanförliggande pannrad och låses sedan fast med clips nedtill. Solpanelerna seriekopplas rad för rad och kablarna göms diskret under takpannorna. 

Ja, Midsummer WAVE kan eftermonteras på befintligt tak eller monteras vid komplett takbyte. 

Midsummer WAVE har en effekt på 110W/m².

En Midsummer WAVE-panel är 1 530 mm bred (med en byggbredd på 1 500 mm) samt 515 mm lång (med en bygglängd på 340-375 mm). En panel motsvarar 5 tvåkupiga takpannor.

Midsummer WAVE väger 2,3 kg per panel (som motsvarar 5 tvåkupiga takpannor i bredd).

Midsummer WAVE

Världens första solpanel för takpannor

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!