Midsummer SLIM

Mer än bara ett plåttak

Midsummer SLIM 2

Midsummer SLIM 2 är ett estetiskt solcellstak som kombinerar tunna solpaneler med ett klassiskt falsat plåttak för en diskret design. Det finns möjlighet för både komplett takbyte och eftermontage, där plåtens och panelernas falsbredd är anpassade för optimal effekt utan att kompromissa med utseendet. Panelen finns även tillgänglig i andra längder.

 • Kapacitet: 165W
 • Effektivitet: 114,5W/m²
 • Bredd: 358 mm
 • Längd: 4025 mm
 • Vikt: 4 kg/panel
 • Produktgaranti: 30 år
 • Koldioxidutsläpp: 6 gram per kWh

Midsummer SLIM 3

Upptäck den moderna effektiviteten med Midsummer SLIM 3, en avancerad solpanel konstruerad specifikt för montering på befintliga traditionella dubbelfalsade plåttak. Denna solpanel är designad för att kombinera estetik med hög prestanda och minimal miljöpåverkan. Panelen finns även tillgänglig i andra längder.

 • Kapacitet: 245W
 • Effektivitet: 117,8W/m²
 • Bredd: 516 mm
 • Längd: 4025 mm
 • Vikt: 5,8 kg/panel
 • Produktgaranti: 30 år
 • Koldioxidutsläpp: 6 gram per kWh

Fördelar med Midsummer SLIM

Svenskt

Midsummer SLIM är en svensk solcellsinnovation som tillverkas i vår produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm.

Hållbart

Midsummers solpaneler har tack vare låg materialkonsumtion, en unik tillverkningsprocess och produktion i Sverige 90 % lägre koldioxidavtryck jämfört med traditionella solpaneler.

Diskret

Midsummer SLIM ser precis ut som ett vanligt plåttak, men till skillnad från ett vanligt plåttak tillvaratas varje solstråle som skiner på taket och omvandlas till el, utan att ändra husets ursprungliga design.

För mer information

Ladda ner broschyr.

Grönt bolån

Anpassa ditt solcellstak efter längden

Vi vill att det ska vara enkelt att anpassa sitt solcellstak –  Plåten och solpanelerna kan skräddarsys efter längden på taket, från 865 mm upp till 4 025 mm. Om ditt tak är längre än 4 meter går det att sammanfoga panelerna upp till en total längd på 12 meter. Vid sammanfogning täcks kablaget med ett diskret plåtskydd.

Exempel på storlekar av Midsummer SLIM​

Tillbehör från Midsummer

Midsummer erbjuder ett flertal batterier för energilagring och laddboxar för laddning av elbil. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för dig.

Så här går det till

01

Rådgivning

Varje tak är unikt – våra solcellsprojektörer konsulterar och tar fram den bästa lösningen för ditt tak. 

02

Beräkningar

När vi hittat en lösning för dig kontrollmäter vi ditt tak och tar fram ett prisförslag.

03

Finansiering med grönt bolån

I samarbete med Resurs Bank erbjuder vi möjligheten att finansiera ditt solcellstak genom ett fördelaktigt bolån med grön rabatt. Läs mer här.

04

Tillverkning och installation

Dina solpaneler tillverkas efter mått i vår produktionsanläggning i Järfälla. När materialet är färdigt utför våra certifierade installatörer och elektriker installationen enligt branschstandard.

05

Driftsättning

Efter slutförd installation hjälper vi dig att skicka in slutanmälan till ditt elbolag. När elbolaget godkänt slutanmälan driftsätter vi anläggningen och överlämnar all nödvändig dokumentation så att du kan känna dig trygg med din installation.

06

Elproduktion

Ditt solcellstak kan nu producera el för eget bruk eller försäljning till elnät. Vi lämnar en produktgaranti på 10 år. Våra solcellstak har även en effektgaranti på 90 % efter 10 år samt 80 % efter 25 år.

Spela videoklipp

Resan mot ett solcellstak – med Kalle och Brita

Kalle och Brita har flyttat ut på en bondgård. Mycket har behövt åtgärdas på gården och deras tak är i risigt skick. Kalle är en prepper och Brita kräver att det ska bli snyggt. Hur löser man då ett solcellstak? Häng med när vår VD Sven guidar Kalle och Brita genom ett av de viktigaste köpen man kan göra för sitt hus, nämligen att byta tak.

Midsummer SLIM säljs med ett komplett takbyte. Produkten är en kombination av ett elegant plåttak och diskret designade solpaneler. 

Produkten monteras genom att solpanelerna vulkaniseras fast i plåttaket. Plåttaket med solpanelerna placeras sedan på fastigheten som vid ett vanligt takbyte.

Nej, Midsummer SLIM säljs som ett komplett takbyte i och med att solpanelerna är specialanpassade efter våra egentillverkade plåttak. 

Midsummer SLIM har en effekt på 111 W/m².

Vi använder oss av plåt från SSAB, läs mer här.

Solpanelerna finns endast i svart, men plåten finns i ett urval färger, exempelvis svart, mörkgrå, silver, röd etc. Läs mer om alla kulörer här.

Midsummer SLIM har en falsbredd på 365 mm och skräddarsys efter önskad längd, från 865 mm upp till 4025 mm. Vid behov på över 4 meter långa solpaneler, kan vi skarva ihop flera paneler upp till 12 meter. Även plåten kan göras upp till 12 meter.

Midsummer SLIM väger ca 3 kg/m².

Midsummer SLIM

Mer än bara ett plåttak

Villa med 120 m2 total takyta (sadeltak) varav ~ 50 m2 av taket täcks med solpaneler

Prisexempel

Komplett takbyte inkl. Midsummer SLIM-solcellspaket 5,1 kW

Prisexempel: 329 000 kr *

Sänk din månadskostnad redan från första månaden genom att flytta över bolånet till ett grönt bolån från Hemma.

* Prisexemplet inkluderar ROT-avdrag på 30 % och grönt avdrag på 15 %.

Kampanj: Plåten på köpet när du beställer Midsummer SLIM

Midsummer SLIM är ett kombinerat plåt- och solcellstak för dig som gillar dubbelt så smart. Just nu får du plåten för 0 kr – en solklar win-win med andra ord!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!