Tryggt och kostnadseffektivt att byta tak och installera solceller samtidigt

Om du funderar på att byta tak och installera solceller kan byggnadsintegrerade solpaneler vara en kostnadseffektiv och smidig lösning. Resultatet blir ett modernt och snyggt tak som både håller länge och sänker dina energikostnader.

När det är dags att lägga om taket på huset kan det vara klokt att överväga ett integrerat solcellstak. I valet av solcellslösning spelar ofta faktorer som ekonomi och estetik in. Att installera solpaneler på ett befintligt tak som är i gott skick är i allmänhet billigare, men om taket har gjort sitt kan byggnadsintegrerade solpaneler vara ett smart val.

Fördelar med att slå två flugor i en smäll

Att byta tak och installera integrerade solpaneler samtidigt har flera fördelar. Först och främst, med Midsummers diskret designade solpaneler får du ett tak som producerar solel utan att påverka fastighetens utseende, till skillnad från om du installerar traditionella solpaneler på ditt tak. Dessutom skyddar Midsummers solpaneler takets yttre tätskikt, vilket gör att takets livslängd förlängs.

Smidig installation med totalentreprenad

En annan av Midsummers fördelar är möjligheten till totalentreprenad. Det innebär att Midsummer tar hand om hela projektet, från början till slut. För dig som kund innebär detta att du inte behöver ha kontakt med ett flertal olika entreprenörer utan ansvaret ligger på Midsummer att se till att allting flyter på och slutförs smidigt. Det innebär också lägre kostnader för exempelvis byggställningar och installation eftersom allting görs i samma veva, till skillnad från om du t.ex. använder en utomstående takläggare vid annat tillfälle. Med Midsummer som enda avtalspart kan du känna dig trygg hela vägen.

Läs mer om Midsummers olika produkter här.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler nyheter

10 anledningar att investera i solenergi
Vi går mot en varmare årstid och det är nog inte bara vi på Midsummer som längtar efter solens varma strålar mot ansiktet. Solen har inte bara en positiv inverkan på vårt mående, utan är även en fantastisk naturtillgång som producerar en enorm mängd förnybar energi. Dessvärre kommer enbart en procent av den globala energikonsumtionen från solen. Vi är övertygad om att framtiden drivs av solenergi – och vi vill att just du ska bli lika övertygad. Vi får många frågor om solpaneler och solenergi, därför har vi listat 10 självklara anledningar varför du ska investera i solenergi.
Det gröna avdraget
Från den 1 januari 2021 börjar det gröna avdraget att gälla och kommer att ersätta det tidigare solcells- och ladda-hemma stödet. Skatteavdraget kan användas av privatpersoner som installerar så kallad grön teknik. Avsikten är att motivera fler att välja att investera i klimatsmarta alternativ eftersom klimatsmat och hållbart länge varit ett dyrare alternativ.
Mindre risk för skuggningsproblematik med bypassdioder
För att inte förlora effekt om delar av taket ligger i skugga eller täcks av löv är solpaneler konstruerade på olika sätt för att hantera skuggning. Midsummer har löst det att placera en bypassdiod mellan varje solcell, vilket gör att anläggningen blir mer tolerant mot skuggning.
Installera Midsummers solpaneler utan att påverka takets tätskikt
Montage och installation av traditionella solceller innebär ibland att det är nödvändigt att borra hål genom takets tätskikt, vilken kan medföra en risk för fukt- och vattenskador. Med Midsummers solpaneler på ditt tak får du en trygg och säker lösning som håller tätskiktet intakt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 07.00-18.00
roofs@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss