10 anledningar att investera i solenergi

Vi går mot en kallare årstid och det är nog inte bara vi på Midsummer som längtar efter sommar med sol och bad. Solen har inte bara en positiv inverkan på vårt mående, utan är även en fantastisk naturtillgång som producerar en enorm mängd förnybar energi. I dagsläget kommer enbart en procent av den globala energikonsumtionen från solen. Vi är övertygade om att framtiden drivs av solenergi – och vi vill att just du ska bli lika övertygad. Därför har vi listat 10 självklara anledningar till varför du ska investera i solenergi.

1. Gränslös och förnybar

Solen är konstant. Den är oändlig och kommer sannolikt att finnas kvar i många miljarder år till. Det ger oss möjligheten att inte använda resurser med höga koldioxidutsläpp som kol och olja.

2. Enorm mängd energi

Solen producerar lika mycket energi på två timmar som hela världens befolkning gör av med under ett helt år tillsammans. Tänk vilka möjligheter om vi skulle utnyttja solens fulla potential!

3. Minimal miljöpåverkan

Solenergi är fossilfritt, vilket betyder att det är miljövänligt och har minimal påverkan på omgivningen. Tillverkning av solpaneler orsakar en viss miljöpåverkan och det finns självklart bättre och sämre alternativ att välja mellan – våra produkter tillverkas utanför Stockholm och har 90 % lägre koldioxidutsläpp vid produktionen jämfört med traditionella solpaneler.

4. Solpaneler vid drift

När du installerar solpaneler blir du en god miljövän och minskar din miljöpåverkan. Vid drift avger solpanelerna inga utsläpp som påverkar atmosfären!

5. Avkastning på solenergi

Som vi ser det finns två alternativ: investera i solenergi och ta kontroll över dina energikostnader eller betala din elleverantör månadsvis för hyrd energi. Solpaneler är inte bara bra för miljön utan är även en lönsam investering i längden där du kan sänka beloppet på din elräkning varje månad.

6. Sälj överskottet

Du som producerar din egen förnybara energi med hjälp av solpaneler kanske inte förbrukar all el – då kan du sälja din överskottsel vidare till ditt elbolag. Smart va?

7. Skräddarsydd solenergi efter dina behov

Möjligheterna för solenergi blir fler och fler. Se till att skräddarsy solpanelerna efter ditt tak och dina behov, inte tvärtom. Även om ditt tak har till exempel viktbegränsningar så finns det alternativ för det med.

8. Generösa bidrag

Sedan 1 januari 2021 kan du som privatperson när du investerar i solpaneler använda det nya gröna avdraget på 15 procent (upp till 50 000 kr per år) samt 50 procent på material- och arbetskostnad för installation av batterier eller laddboxar. Om det dessutom finns fler personer i hushållet kan summan öka till det dubbla!

Man kan även nyttja ROT-avdraget på 30 procent för arbetskostnad vid installation av solpaneler, du kan läsa mer om det här!

9. Bra garanti

Det ska vara tryggt att köpa solpaneler! Solpaneler har en lång livslängd, vilket innebär många år av egenproducerad solenergi. Vi på Midsummer lämnar en produktgaranti på 10 år och garanterar 80 % av den förväntade toppeffekten efter 25 år.

10. Förändrar inte husets utseende

Våra solpaneler är diskret designade som bevarar husets ursprungliga karaktär. Du kan producera solenergi utan att det syns samtidigt som solpanelerna förhöjer husets estetik.

Solen är vår största energikälla och att investera i solenergi till ditt hus är ett sätt att investera i framtiden. Vi på Midsummer är redo att förändra framtiden, är du?

Fler nyheter

Så här gör du för att sälja din solel
Solenergi är en förnybar energikälla och med våra svensktillverkade solcellstak kan du producera din egen solel på ett hållbart och diskret sätt. Här får du veta allt du undrar över så att du snart kan bli din egen elproducent.
Så kom Midsummer WAVE till
Idén till Midsummer WAVE föddes när Midsummers tidigare produktchef Mattias insåg hur många fastigheter som faktiskt hade takpannor, samtidigt som det inte fanns något optimalt sätt att installera solceller på dessa typer av tak. Det traditionella sättet krävde mycket merjobb och resultatet blev inte särskilt diskret. Han funderade då på om det inte vore bättre med en produkt som både underlättade montaget och bibehöll takets form, and the rest is history...
Det gröna avdraget
Från den 1 januari 2021 börjar det gröna avdraget att gälla och kommer att ersätta det tidigare solcells- och ladda-hemma stödet. Skatteavdraget kan användas av privatpersoner som installerar så kallad grön teknik. Avsikten är att motivera fler att välja att investera i klimatsmarta alternativ eftersom klimatsmat och hållbart länge varit ett dyrare alternativ.
Mindre risk för skuggningsproblematik med bypassdioder
För att inte förlora effekt om delar av taket ligger i skugga eller täcks av löv är solpaneler konstruerade på olika sätt för att hantera skuggning. Midsummer har löst det att placera en bypassdiod mellan varje solcell, vilket gör att anläggningen blir mer tolerant mot skuggning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!