Solceller för företag

Investera i en hållbar framtid och ta kontroll över era elkostnader. Midsummers solpaneler är ultralätta och tillverkade i Sverige med 90 procent lägre CO2-utsläpp.

Fördelar med Midsummer BOLD

Minimal vikt

Minimal vikt på 3,5 kg/m2 möjliggör enkel och säker montering utan att penetrera takets tätskikt. Hög effekt på 39 W/kg. Med sin låga vikt är Midsummer BOLD ett nytt alternativ för tak med viktbegränsningar. Detta innebär mindre kostnader på att förstärka takkonstruktionen. 

Svenskt

Midsummer BOLD är en svensk innovation som tillverkas från grunden i vår produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm – från insatsmaterial till solcell till färdig solpanel. Genom detta säkrar vi en transparent produktion.

Hållbart

Midsummer BOLD har tack vare en unik tillverkningsprocess och produktion i Sverige ett koldioxidavtryck som är 90 % lägre jämfört med traditionella solpaneler.

För mer information

Solpanel för bitumen- och membrantak

Midsummer BOLD är en ultralätt och flexibel solpanel, anpassad för bitumen- och membrantak, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak. Panelen är framtagen för större, platta takytor på kommersiella fastigheter, industribyggnader och lagerlokaler.

Detta kan vi hjälpa er med

Egen elproduktion

Med vår lösning blir ni mindre beroende av elmarknaden och skiftande priser. Detta ger minskade driftskostnader, samtidigt som ni hjälper till att minska efterfrågan på el med hög miljöbelastning, som kärnkraft och fossilel.

Stärkt miljöprofil

Att vara transparent med hållbarhetsfrågor efterfrågas idag av både anställda, kunder och samarbetspartners. Att investera i solceller är ett tydligt ställningstagande som visar att ni vill vara med och ställa om till förnybar energi och en mer hållbar värld, vilket stärker er miljöprofil.

Minskade koldioxidavtryck

Kravet på hållbarhetsredovisning och minskade koldioxidavtryck blir allt större. I vissa fall erbjuds också incitament till företag som vill investera i förnybar energi. Era solpanelers minimala CO2-avtryck ger konkreta miljöresultat som kan visas upp i hållbarhetsredovisningen.

90 % lägre
koldioxidavtryck

En tredjepartsgranskad livscykelanalys visar att Midsummers solpaneler lämnar 90 % lägre koldioxidavtryck än traditionella solpaneler. Detta uppnår vi genom:

01

Egen produktion

Våra CIGS-solceller (koppar, indium, gallium och selen) och solpaneler tillverkas i egen produktionsanläggning i Järfälla, som drivs av 100 % certifierad förnybar energi.

02

Snabb produktionsprocess

Våra solcellers ljusabsorberande CIGS-skikt är extremt tunt, vilket bidrar till en snabb produktionsprocess.

03

Minskad material- och energikonsumtion

Vi använder inte glas- eller aluminiummaterial i våra solpaneler, något som minskar material- och energikonsumtionen avsevärt.

Spela videoklipp
Installation Flen, 158 kW

Sture Wikman, VD på Precima AB, valde Midsummer

”Vi har en ambition av att vara en klimatsmart leverantör. Vi arbetar aktivt med vår miljöpåverkan och en viktig del i det är installationen av solcellstaket från Midsummer. Produkten Midsummer BOLD har med sin låga vikt varit ett perfekt val för vår fabrik.”

Ta nästa steg mot solenergi

Midsummer solpaneler består av tunnfilmssolceller av typen CIGS, vilket gör de tunna, lätta, flexibla och diskreta. Solpanelerna placeras på olika typer av takmaterial, t.ex. plåt, takpannor eller papp, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak.
  • Våra produkter tillverkas i egen produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm.
  • Midsummers solpaneler har nära 90 % lägre koldioxidutsläpp vid tillverkning än traditionella solpaneler, enligt en tredjepartsgranskad LCA utförd 2019. 
  • Solpanelerna är lätta, flexibla och endast 2 mm tunna och stör ej utseende på tak eller estetik på hus. Taket fortsätter att se ut precis som ett vanligt tak även med Midsummers produkter på.
  • Solpanelerna består inte av några tunga glas- eller aluminiummaterial, vilket minskar materialkonsumtionen avsevärt.
  • Installationen kräver ingen håltagning i takets tätskikt. Vi varken skruvar eller borrar hål i tätskiktet vilket minskar risken avsevärt för läckage.

Våra solpaneler är utanpåliggande och ligger tätt ovanpå takets tätskikt. Solpanelerna är integrerade i designen, men ej tekniskt integrerade, vilket innebär att de kan appliceras på befintliga byggnadsmaterial. Resultatet blir ett diskret solcellstak. 

Midsummers solpaneler passar på de allra flesta tak, exempelvis hustak, flerfamiljshus, industribyggnader och tak med viktbegränsningar. 

Vår produkt Midsummer SLIM säljs som en kombination av ett falsat plåttak och diskret designade solpaneler. Vår produkt Midsummer WAVE passar till tvåkupiga takpannor (Benders Palema & Monier Jönåker) och läggs ovanpå befintliga takpannor eller vid ett takbyte. Vår produkt Midsummer BOLD passar både på platta och lutande tak, exempelvis med papp- och membran som underlag.

Ja, både Midsummer WAVE och Midsummer BOLD går bra att eftermontera. Detta innebär en enkel installation och vi gör ingen åverkan på takets tätskikt. 

Midsummer WAVE installeras genom att den läggs ovanpå takpannorna och fästs under ovanförliggande pannrad och låses fast med clips nedtill. Midsummer BOLD fästs med diskreta plåtlister. Dessa skruvas i plattor som sedan svetsas fast i takets material, exempelvis papp- eller membrantak.

Midsummer SLIM säljs med ett komplett takbyte.

Midsummer SLIM har en effekt på 111 W/m², Midsummer BOLD 116 W/m² och Midsummer WAVE 110 W/m². 

Våra solceller har en verkningsgrad på 15-15,5 %.

Du kan köpa våra solcellstak direkt av oss, kontakta oss här.

Låt solen göra jobbet

Genom att investera i solpanelen Midsummer BOLD tar ni företagets elproduktion i egna händer. Med sin låga vikt på 3 kg/m2 är produkten ett optimalt alternativ för tak med viktbegränsningar och du slipper kostnaden för att förstärka takets konstruktion.

Vi erbjuder totalentreprenad och guidar er till rätt lösning oavsett om ni behöver byta tak eller vill montera solpaneler på ert befintliga tak.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!