Midsummer BOLD & BOLD-S

Solpaneler för
plattare tak

Midsummer BOLD-serien är ultralätta och flexibla solpaneler som bland annat är avsedda för bitumen- och plastmembran som underlag, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak. Midsummer BOLD är framtagen för större takytor på kommersiella fastigheter, industribyggnader, lagerlokaler och idrottsarenor, men även för flerbostadshus och privata bostäder.

Midsummer BOLD

Upptäck kraften i hållbar energi med Midsummer BOLD, den extremt robusta solpanelen som är tillverkad i Europa. Med en banbrytande låg CO2-påverkan på endast 6 gram CO2 per kWh under hela sin livscykel, är Midsummer BOLD det perfekta valet.

  • Kapacitet: 240W
  • Effektivitet: 120W/m²
  • Vikt: 3 kg/m²
  • Garanti: 25 år
  • Koldioxidutsläpp: 6 gram per kWh

Midsummer BOLD-S

Midsummer BOLD-S, en robust solpanel tillverkad i samarbete med vår asiatiska partner. Med en CO2-påverkan på endast 12 gram CO2 per kWh under dess livscykel erbjuder BOLD-S en imponerande miljöprofil.

  • Kapacitet: 500-510W
  • Effektivitet: 150-153W/m²
  • Vikt: 2 kg/m²
  • Garanti: 25 år
  • Koldioxidutsläpp: 12 gram per kWh

Fördelar med Midsummer BOLD-modulerna

Låg Miljöpåverkan

Dessa moduler har de lägsta CO2-påverkningarna i branschen under hela sin livscykel, i linje med mål för miljömässig hållbarhet.

Effektiv installation

BOLD-modulernas design möjliggör snabb och säker installation utan att behöva penetrera takets vattentäta membran, vilket resulterar i upp till 50% snabbare installationstider jämfört med traditionella metoder.

Lätt Konstruktion

Modulernas lätta konstruktion minskar belastningen på takkonstruktioner, vilket gör dem idealiska för en mängd olika byggnader, inklusive kommersiella och bostadshus.

Robusta

Designade för att tåla hårda miljöförhållanden är BOLD-modulerna robusta och hållbara, lämpliga för områden där tak ofta behöver tillgås.

Förlängd taklivslängd

Som ett extra skyddslager för taket, hjälper modulerna till att blockera UV-strålning från att skada takytan, vilket förlänger dess livslängd.

Flexibilitet

Med en flexibel design kan BOLD-modulerna anpassas till flera typer av tak, särskilt platta tak, vilket maximerar utnyttjandet av utrymmet och förbättrar installationseffektiviteten.

För mer information

Ladda ner broschyr.

Grönt bolån

Tillbehör från Midsummer

Midsummer erbjuder ett flertal batterier för energilagring och laddboxar för laddning av elbil. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för dig.

Så här går det till

01

Rådgivning

Varje tak är unikt – våra solcellsprojektörer konsulterar och tar fram den bästa lösningen för ditt tak. 

02

Beräkningar

När vi hittat en lösning för dig kontrollmäter vi ditt tak och tar fram ett prisförslag.

03

Finansiering med grönt bolån

I samarbete med Resurs Bank erbjuder vi möjligheten att finansiera ditt solcellstak genom ett fördelaktigt bolån med grön rabatt. Läs mer här.

04

Tillverkning och installation

Dina solpaneler tillverkas efter mått i vår produktionsanläggning i Järfälla. När materialet är färdigt utför våra certifierade installatörer och elektriker installationen enligt branschstandard.

05

Driftsättning

Efter slutförd installation hjälper vi dig att skicka in slutanmälan till ditt elbolag. När elbolaget godkänt slutanmälan driftsätter vi anläggningen och överlämnar all nödvändig dokumentation så att du kan känna dig trygg med din installation.

06

Elproduktion

Ditt solcellstak kan nu producera el för eget bruk eller försäljning till elnät. Vi lämnar en produktgaranti på 10 år. Våra solcellstak har även en effektgaranti på 90 % efter 10 år samt 80 % efter 25 år.

Spela videoklipp

Sture Wikman, VD på Precima AB, valde Midsummer

”Vi har en ambition av att vara en klimatsmart leverantör. Vi arbetar aktivt med vår miljöpåverkan och en viktig del i det är installationen av solcellstaket från Midsummer. Produkten Midsummer BOLD har med sin låga vikt varit ett perfekt val för vår fabrik.”

Installation av solcellspaneler

Midsummer BOLD passar en mängd olika tak, exempelvis sandwichelement, papp- och membrantak. Den kan monteras på både platta och lutande tak.

Midsummer BOLD fästs med diskreta plåtlister. Dessa skruvas i plattor som sedan svetsas fast i takets material, exempelvis papp- eller membrantak.

Ja, Midsummer BOLD kan eftermonteras på befintligt tak eller monteras vid komplett takbyte. 

Midsummer BOLD har en effekt på 120 W/m².

Midsummer BOLD finns i färgen svart.

En Midsummer BOLD-panel är 1 685 mm lång och 1 000 mm bred.

Midsummer BOLD väger 3 kg/m². 

Midsummer BOLD

Solcellstak för bitumen- och plastmembran

Villa med 120 m2 total takyta (sadeltak) varav ~ 50 m2 av taket täcks med solpaneler

Prisexempel

Installation av Midsummer BOLD på platta eller lutande tak 5,25kW
Från: 212 000  kr

Komplett takbyte inkl. Midsummer BOLD Solcellspaket 5,25 kW
Från: 269.000 kr

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!