Om oss

Midsummer är en världsledande tillverkare av produktionssystem för slitstarka CIGS-solceller samt byggnadsintegrerade solpaneler.
Vi bedriver även omfattade forskning inom området.

Vår vision är en framtid där alla byggnader drivs med solel

Denna framtid når vi bara om vi kan möta människors behov av enkelhet, hållbarhet, estetik och funktion. Vår teknologi möjliggör att elen kan produceras där den förbrukas – på en yta som inte används till något annat.
Solenergi som inte syns, inte stör. Bara fungerar precis som du önskar dig.

Iögonfallande osynliga

Vi tror på solcellernas betydande roll för framtidens energiproduktion och möjligheten för konsumenters självständighet i valet av energikälla. Vi har därför tagit saken i egna händer att driva utvecklingen framåt.

Vår övertygelse är att om ännu fler ska lockas att installera solceller krävs lättmonterade produkter med snygg design. Även om våra produkter inte syns, så märks de i allra högsta grad och skapar ett stort värde för våra kunder.

Mot en ljusare framtid

Vi finner trygghet i vår affärsidé, vårt teknologiska försprång, kompetenta medarbetare och våra unika produkter. Vi är övertygade om att det är viktigt med en ljus framtid, och en ljus framtid kräver krafttag mot fossila bränslen och global uppvärmning.

Vår historia

”Jag och mina kollegor hade en galen idé att vi skulle kunna tillverka solceller med hjälp av maskiner från CD-industrin. Resten är historia.”

Eric Jaremalm, CFO, Midsummer AB

Midsummer grundades år 2004 med en vision av att omvandla världens mest klimatvänliga energikälla till brukbar energi för alla. Våra grundare kommer från en bakgrund av tillverkning och utveckling av maskinutrustning för CD-läsare och plattskärmsdisplayer – en teknologi och produktionsmetod som i hög grad liknar den som används i vår solcellstillverkning. Med vår tekniska kunskap och erfarenhet utvecklades Midsummer DUO, produktionssystemet som idag producerar böjbara och slitstarka CIGS-solceller världen över. 

Med växande kunskap, självkänsla och fokus på vidareutveckling lanserade vi år 2019 Midsummer Solar Roofs, våra byggnadsintegrerade solpaneler. Vi är övertygade om att solenergi kommer att spela en stor roll i framtidens energianvändning och vi jobbar ständigt med att förbättra våra produkter, direkt i vår produktionsanläggning i Järfälla. 

Med hållbarhet i självklar fokus

Hållbarhet är själva kärnan i Midsummer och något som genomsyrar alla led i organisationen. Midsummers hållbarhetsarbete baseras på vår strävan att minska vår miljöpåverkan med våra effektiva produktionssystem.
Vi är mycket stolta över att vara en del av den globala omställningen till förnybar energi.

0
KATTER RÄDDADE
0
TANTER HJÄLPTA
0
SKOGSBRÄNDER SLÄCKTA

90 % lägre koldioxidavtryck

Den gröna omställningen har redan påbörjats. Vi tror att solcellsleverantörer i allt högre grad bedöms utifrån klimateffekten av sina produktionsprocesser.

Enligt beräkningar gjorda med WWF:s verktyg för utsläppsminskningspotential, Climate Solver Tool, skulle vår teknik från 2025 kunna ge en minskning av de globala växthusgasutsläppen med drygt 8 432 000 ton koldioxidekvivalenter per år.

Jämfört med konventionella solpaneler, lämnar vi
90 % lägre koldioxidavtryck. Det ger oss en klar konkurrensfördel.

Forskning och utveckling

Innovation
och nyfikenhet

Midsummer lägger stor vikt vid forskning, innovation och nyfikenhet. Vi arbetar kontinuerligt för att förbättra verkningsgraden av våra solceller och med att utveckla nya typer av tunna och byggnadsintegrerade solpaneler.