Vill du förändra världen?

Då har du kommit rätt! Midsummer är ständigt på jakt efter drivna människor med ett stort intresse för innovativ teknik, solenergi och stilren design. Kom och utvecklas med oss där inga idéer är för stora!

The Midsummer Spirit

Midsummer har vuxit från ett litet bolag med en idé om att skapa hållbar solcellsteknik till ett börsnoterat bolag med över 100 anställda. Detta har möjliggjorts av en väldigt speciell sorts företagskultur som definieras av oerhört dedikerade medarbetare och en öppen atmosfär där lysande idéer kan omvandlas till fantastiska produkter – allt med målet att skriva solskenshistoria tillsammans!

Endast fantasin sätter gränser

Midsummer erbjuder en kreativ och spännande miljö som drivs framåt av innovation och nyfikenhet. Vi är en platt organisation där samarbete och initiativ är en förutsättning för att vi ska växa. Oavsett om du tänker i ord eller siffror finns det plats för dig att utvecklas och samtidigt ha riktigt roligt på jobbet.

Arbetsglädje varje dag

Midsummer jobbar proaktivt för en arbetsplats fri från diskriminering och som främjar våra medarbetares hälsa, arbetsglädje och effektivitet. Våra medarbetare kommer från ett flertal delar av världen och vi är övertygade om att ett team med olika bakgrunder och kompetenser skapar lönsamhet.

Jobba på Midsummer

Lediga jobb

Materialingenjör

Midsummer söker en nyfiken och initiativrik materialingenjör.

Byggprojektledare

Midsummer söker en organiserad och målinriktad byggprojektledare.

Inköpare

Midsummer söker en driven och kvalitetsmedveten inköpare. 

Spontanansökan

Övriga karriärsmöjligheter

Hittar du ingen tjänst som passar dig? Skicka gärna in en spontanansökan! Vi tar även emot förfrågningar om examensarbete, praktik och säsongsarbete. 

Möt våra medarbetare

Elmira Seidametova

”Det bästa med Midsummer är känslan att jag är en del av ett lag och en familj, där man får vara med och komma med idéer och ta beslut. Skratten på jobbet! Att jag känner att mitt jobb tillför något för samhället och bidrar till en bättre värld.”

 

Roll: Ekonom på finansavdelningen.

Har arbetat på Midsummer sedan: 2020

Vad gör du i din nuvarande roll?
Jag tar hand om kundreskontran (kundfakturering), leverantörsreskontra, momsredovisning, kontering, bank (in-, utbetalningar), avstämningar, kontakt med myndigheter (Skatteverket, SCB…), olika slags rapporter och analyser – KPI m m.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag jobbade som redovisningskonsult på bokföringsbyrå tidigare.

Vad tycker du om med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att det aldrig är tråkigt, det finns alltid olika saker att lösa. Jag har ett jobb som innebär ansvar, utveckling och egna initiativ.

Hur har du utvecklats på Midsummer?
Variationen i arbetsuppgifter i samband med effektivisering/digitalisering av bokföringen, samt mötet med andra människor och kollegor gav mig utveckling och nya insikter. Att få ta del av andras erfarenheter och tips gav nya perspektiv och upplevelser som blev till stor hjälp i mitt dagliga arbete. Jag lär mig alltid nya saker, både jobbrelaterade och annat.

Vad är det bästa med att jobba på Midsummer?
Den här känslan att jag är en del av ett lag och en familj, där man får vara med och komma med idéer och ta beslut. Skratten på jobbet! Att jag känner att mitt jobb tillför något för samhället och bidrar till en bättre värld.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
På min lediga tid är jag mycket familjeorienterad, intresserad av kultur, umgås med vänner, älskar naturen, vandring, gruppträning.

”Dold talang”, unik erfarenhet eller intresse?
Jag har spelat tennis, har gått på orientalisk dans och jag gillar att rita och sy.

Erik Rantala

”Det är en ynnest att ingå i ett team som får framtiden att hända idag. Mina kollegor är mycket fokuserade, och hela gänget är helt enkelt en skön samling människor som kommer från hela världen. De flesta av oss gör lite allt möjligt och det skapar verkligen en grund för en unik kultur och en härlig arbetsmiljö här på Midsummer.”

Roll: Programvaruingenjör

Har arbetat på Midsummer sedan: 2017

Vad gör du i din nuvarande roll?
Jag gör många olika saker, men jag kan nämna några i alla fall! Jag utvecklar ny programvara för våra avdelningar, utvecklar och underhåller programvara för vår befintliga maskinpark i produktionsanläggningen och administrerar våra databaser och fjärrsupportsystem. Jag sköter också provisionering och kundinstallationer för våra verktyg DUO och UNO. Jag testar och implementerar ny maskinvara i våra maskiner.

Vad har du arbetat med tidigare?
Lite av varje faktiskt! För länge sedan jobbade jag i finansbranschen, men jag har också arbetat i livsmedelsbutiker och bokhandlar samt inom byggbranschen. Jag har också utbildning inom landskapsvetenskap, som fokuserar på processerna som har skapat de landskap vi ser omkring oss idag.

Vad tycker du om med ditt jobb?
Jag uppskattar verkligen att min roll innebär så många olika arbetsuppgifter. Det faktum att jag kan gå direkt från ren programmering ena dagen till att I/O-kontrollera en kommunikationsbuss nästa dag. Att sitta i ett planeringsmöte för en installation den tredje dagen och när mötet är slut bara rycka till mig mitt universalinstrument för att göra en snabb koll av något innan jag beger mig tillbaka till kontoret för att optimera ett par tabeller i en databas.

Hur har du utvecklats på Midsummer?
I min roll har jag förstått att helheten är det allra viktigaste, man ska inte fastna för mycket i detaljer. Kör på bara!

Vad är det bästa med att jobba på Midsummer?
Det är en ynnest att ingå i ett team som får framtiden att hända idag. Mina kollegor är mycket fokuserade, och hela gänget är helt enkelt en skön samling människor som kommer från hela världen. De flesta av oss gör lite allt möjligt och det skapar verkligen en grund för en unik kultur och en härlig arbetsmiljö här på Midsummer.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag trivs i naturen och i min amerikanska vintagebil. Jag försöker hälsa på familjen så mycket jag kan och gillar att titta på kartor över områden jag inte har besökt tidigare. Det bästa som finns är att planera en utflykt eller bara fiska vid min stuga i bergen.

”Dold talang”, unik erfarenhet eller intresse?
Jag är väldigt förtjust i armbandsklockor! Det gör att jag har full koll på väderstrecken var jag än är, så jag kommer aldrig vilse. På fritiden kollar jag gärna på föreläsningar inom naturvetenskapliga ämnen.

Furqan Mahmood

”Det viktigaste man behöver veta om Midsummer är att alla hjälper varandra och hur viktigt det är att ägna en del av sin tid till att hjälpa och utbilda andra. Jag kan säga att jag är mycket stolt över att ha börjat min karriär i ett sådant här internationellt företag där medarbetarna kommer från hela världen.”

Roll: Konstruktionsingenjör

Har arbetat på Midsummer sedan:2016

Vad gör du i din nuvarande roll?
Jag utformar och utvecklar maskiner och produkter, främst DUO-maskinen men även andra maskiner och produkter som Midsummer har behov av. Jag hjälper andra avdelningar med deras projekt, för att de ska utföra sina uppgifter och nå Midsummers mål.

Vad har du arbetat med tidigare?
Midsummer är det första företaget jag haft möjlighet att arbeta på efter att jag tog examen från högskolan. Tidigare har jag också jobbat som översättare (arabiska-svenska) i några månader. Jag har också varit truckförare!

Vad tycker du om med ditt jobb?
Att designa saker från scratch till en fullt fungerade produkt. Jag får hjälpa andra att uppnå sina projektmål genom att konstruera saker som de behöver åt dem. Det finns alltid nya möjligheter att växa och få ny erfarenhet.

Hur har du utvecklats på Midsummer?
Jag har fått mer och mer erfarenhet under de år som jag jobbat här, både genom att samarbeta med andra i team och genom mitt eget arbete. Med tiden har jag arbetat med ett allt större antal projekt och fått mer och mer ansvar. Det har lärt mig att prioritera mina projekt och hur jag ska beräkna varje projekts varaktighet.

Vad är det bästa med att jobba på Midsummer?
Här finns så många erfarna medarbetare som jag får möjlighet att arbeta med och både växa och få mer erfarenhet av. Det viktigaste man behöver veta om Midsummer är att alla hjälper varandra och hur viktigt det är att ägna en del av sin tid till att hjälpa och utbilda andra. Jag kan säga att jag är mycket stolt över att ha börjat min karriär i ett sådant här internationellt företag där medarbetarna kommer från hela världen.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag gillar att träna på gym och håller på med flera andra sporter. Filmer/serier är också ett stort intresse.

”Dold talang”, unik erfarenhet eller intresse?
Mina ögon är väldigt skarpa, jag har väldigt god syn.

Esko Niemi

”Midsummer är verkligen ett internationellt företag, i bemärkelsen att arbetsstyrkan talar omkring 30 olika språk. Det gör att Midsummer är en smältdegel för olika kulturer, förutom att vi hjälper till att få fram förnybar energi till vår jord. Jag tycker det är väldigt inspirerande och givande att ha kontakt med kollegor från hela världen.”

Roll: Senior Specialist, Solar Cell R&D

Har arbetat på Midsummer sedan: 2007

Vad gör du i din nuvarande roll?
Jag ingår i en liten grupp som heter ”Specialprojekt” och som fokuserar på att sänka våra produktionskostnader. Mina aktiviteter fokuserar på CIGS-solceller och målet är att sänka produktionskostnaderna, mätt i $/W, genom att sänka kostnaderna för dagens standardproduktionsprocesser och/eller genom att öka effektiviteten hos CIGS-cellerna.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har ägnat den större delen av min yrkeskarriär till att arbeta med CIGS-solceller, ända sedan jag påbörjade min forskarutbildning 1985. Mitt arbete med CIGS har jag utfört på Kungliga Tekniska högskolan (KTH), Fuji Electric Corporate R&D, Nordic Solar Energy, Uppsala universitet och nu på Midsummer. Innan jag började på Midsummer så jobbade jag sju år med InP-baserade lasrar och detektorer för fiberoptisk kommunikation på ett företag som idag är en del av II-VI Inc.

Vad tycker du om med ditt jobb?
Ända sedan jag började jobba med solceller har jag varit stolt över att vara en del av världens samlade ansträngningar för att lösa jordens energiproblem genom att skifta från kolväten till förnybara energikällor. Volymmässigt har världen fortfarande lång väg kvar, men vi är på rätt väg.

Hur har du utvecklats på Midsummer?
Mitt arbete på Midsummer har handlat väldigt mycket om att utveckla CIGS-solcellerna. Jag har mestadels haft rollen som forskare, men ibland även som gruppchef för Solar Cell R&D. Chefsrollen har varit en ny och utvecklande upplevelse för mig, även om jag föredrar att fokusera på det experimentella arbetet med solceller.

Vad är det bästa med att jobba på Midsummer?
Midsummer är verkligen ett internationellt företag, i bemärkelsen att arbetsstyrkan talar omkring 30 olika språk. Det gör att Midsummer är en smältdegel för olika kulturer, förutom att vi hjälper till att få fram förnybar energi till vår jord. Jag tycker det är väldigt inspirerande och givande att ha kontakt med kollegor från hela världen.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
På sommaren hittar man mig oftast på golfbanan. Jag har också nyligen blivit intresserad av fågelmatning. Nu längtar jag även efter att covid-19-pandemin ska ebba ut så att jag kan resa utomlands igen med min fru och 20-årige son.

”Dold talang”, unik erfarenhet eller intresse?
Under mitt år på Fuji Electric lärde jag mig en hel del japanska. Jag gillar också att titta på sport på tv, gärna mer ovanliga sporter som snooker, sumobrottning och skidskytte.

Thomas Bervenmark

”Jag gillar utmaningen med olika uppgifter som hamnar på mitt bord. Flexibiliteten. Alla dagar ser olika ut. Mina fantastiska kollegor på olika avdelningar är också väldigt hjälpsamma och delar med sig av sina kunskaper när det behövs.”

 

Roll: Logistik och anläggnings-/produktionssupport

Har arbetat på Midsummer sedan: 2017

Vad gör du i din nuvarande roll?
Jag hanterar inkommande och utgående artiklar till och från Midsummer vad gäller pappersarbete för tullen osv. Jag hjälper produktionen med vissa specialmaterial i samarbete med inköpsavdelningen. Frågor och uppgifter som gäller fastigheten där Midsummer är inhyst är också ett av mina områden.

Vad har du arbetat med tidigare?
Tidigare har jag jobbat inom tillverkningen av skrivare och datorkomponenter på IBM, och precis innan jag kom till Midsummer arbetade jag med produktion av huvuden till bläckstråleskrivare där jag kontrollerade renrummet och infrastrukturen där de tillverkades, bland andra saker. Ända sedan 1986 har jobbat vid anläggningen där Midsummer är lokaliserat.

Vad tycker du om med ditt jobb?
Jag gillar utmaningen med olika uppgifter som hamnar på mitt bord. Flexibiliteten. Alla dagar ser olika ut. Mina fantastiska kollegor på olika avdelningar är också väldigt hjälpsamma och delar med sig av sina kunskaper när det behövs.

Hur har du utvecklats på Midsummer?
När jag började på Midsummer hade jag inte arbetat inom logistikområdet, så det har varit jättebra att få lära sig det området med de över 25 000 delar av en DUO-maskin som måste levereras in och ut vid rätt tidpunkt. Jag har även lärt mig vilka olika typer dokument som behövs för export/import till olika länder, vilket har varit något av en utmaning.

Vad är det bästa med att jobba på Midsummer?
Det här är framtiden inom produktion av hållbar elektricitet och att få vara en del av allt det tillsammans med alla fantastiska kollegor är det bästa.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag gillar att vara ute i naturen vare sig det handlar om fotboll, cykling, skidåkning, skridskoåkning eller båtfärder. Mat som man lagar utomhus smakar alltid bäst. Jag reser också gärna till olika länder.

”Dold talang”, unik erfarenhet eller intresse?
Jag lagar en grym fisksoppa! Dessutom är jag intresserad av ångmaskiner.

Klara Takei

”Det bästa med Midsummer är de fantastiska, kunniga, roliga, arbetssamma och ibland knasiga (fast på ett bra sätt) kollegorna! Och vår grundinställning är att bara för att ett visst problem aldrig har lösts förut så betyder det inte att det är omöjligt.”

 

Roll: Ansvarig för forsknings- och utvecklingsprojekt

Har arbetat på Midsummer sedan: 2015

Vad gör du i din nuvarande roll?
Jag arbetar med materialutvecklingsteamet för att hitta billigare och bättre sätt att tillverka effektivare solceller.

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har hjälpt till att ta in DUO:s i produktionen vid kundanläggningar och har varit involverad i flera forskningsprojekt. Men innan jag började på Midsummer jobbade jag med många olika saker, bland annat som servitris, personlig assistent och glasblåsare.

Vad tycker du om med ditt jobb?
Jag är en nyfiken person och tycker det är roligt att söka efter lösningar på komplexa problem och hitta kopplingen mellan processförändringar och resultat. Jag uppskattar också att få arbeta i en dynamisk och snabbrörlig miljö, där man aldrig vet vad som kommer att hända eller vilka möjligheter som uppstår.

Hur har du utvecklats på Midsummer?
När jag kom till Midsummer så höll jag på med mitt examensarbete och höll på att växla över min karriär till att bli ingenjör. Nu leder jag en forskningsgrupp och jag ingår också i ledningsgruppen. Jag har förstås lärt mig mycket under den här resan.

Vad är det bästa med att jobba på Midsummer?
Det bästa är de fantastiska, kunniga, roliga, arbetssamma och ibland knasiga (fast på ett bra sätt) kollegorna! Och vår grundinställning är att bara för att ett visst problem aldrig har lösts förut så betyder det inte att det är omöjligt.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jogga, vara med mina barn och hundar, campa, plocka blåbär och svamp.

”Dold talang”, unik erfarenhet eller intresse?
Hm, jag vet inte om glasblåsning kan räknas in här?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
info@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!