Det gröna avdraget

Från den 1 januari 2021 börjar det gröna avdraget att gälla och kommer att ersätta det tidigare solcells- och ladda-hemma stödet. Skatteavdraget kan användas av privatpersoner som installerar så kallad grön teknik. Avsikten är att motivera fler att välja att investera i klimatsmarta alternativ eftersom klimatsmat och hållbart länge varit ett dyrare alternativ.

Så här funkar det nya gröna ROT-avdraget

Det gröna avdraget är uppbyggt på samma sätt som rot- och rutavdraget och innebär att köparen kan ta del av skattelättnaden direkt vid köpet, en så kallad fakturamodell. Stödet kommer gälla för arbets- och materialkostnader vid installation av solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon.

Skattereduktionen omfattas endast av privatpersoner och för att kunna ta del av den gäller samma regler som vid rot och rutavdraget, det vill säga: tillräckligt med skatt ska vara inbetald för förgående år och installatören ska i sin tur inneha en F-skattsedel.

Skattelättnaden kommer innebära 15% för solceller och 50 % för lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon. Maxbeloppet ligger på 50 000 kr per år och person, och gäller både för villaägare och de som bor i bostadsrätt.

Det nya avdraget öppnar upp för ett mycket enklare sätt att få stöd och det byråkratiska som har inneburit att ansöka om bidrag i efterhand försvinner. Det blir enklare att göra en smart investering både för plånboken och miljön. Dessutom är det även möjligt att söka stöd varje år och vilket exempelvis kan innebära att en solcellsanläggning kan kompletteras med nya solpaneler efter hand och behov.

Det gröna avdraget gäller även för nya hus

Det gröna avdraget öppnar upp möjligheten för nybyggda hus, som byggts de senaste fem åren och hus under uppbyggnad, att ta del av skattereformen. Det kan för oss på Midsummer innebära att vi kan installera våra solpaneler på exempelvis nyproducerade hus i direkt anslutning till att det står inflyttningsklart och under samma premisser som för alla andra.

Integrerat solcellstak och det nya gröna avdraget

Vi brinner för miljön och ser ett stort värde i det gröna avdraget, det kommer gynna klimatsmarta val och göra så att fler väljer miljövänlig elproduktion.

Tack vare det gröna avdraget kan alltså fler välja våra integrerade solcellstak, utan att behöva tumma på vare sig design, miljön eller plånboken.

Tillsammans kan vi hjälpas åt och vara en del av den globala omställningen av förnybar energi – nu ännu enklare och mer tillgängligt.

Är du intresserad av att installera Midsummers solceller och ta del av avdraget? Läs mer om våra produkter här.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler nyheter

10 anledningar att investera i solenergi
Vi går mot en varmare årstid och det är nog inte bara vi på Midsummer som längtar efter solens varma strålar mot ansiktet. Solen har inte bara en positiv inverkan på vårt mående, utan är även en fantastisk naturtillgång som producerar en enorm mängd förnybar energi. Dessvärre kommer enbart en procent av den globala energikonsumtionen från solen. Vi är övertygad om att framtiden drivs av solenergi – och vi vill att just du ska bli lika övertygad. Vi får många frågor om solpaneler och solenergi, därför har vi listat 10 självklara anledningar varför du ska investera i solenergi.
Mindre risk för skuggningsproblematik med bypassdioder
För att inte förlora effekt om delar av taket ligger i skugga eller täcks av löv är solpaneler konstruerade på olika sätt för att hantera skuggning. Midsummer har löst det att placera en bypassdiod mellan varje solcell, vilket gör att anläggningen blir mer tolerant mot skuggning.
Installera Midsummers solpaneler utan att påverka takets tätskikt
Montage och installation av traditionella solceller innebär ibland att det är nödvändigt att borra hål genom takets tätskikt, vilken kan medföra en risk för fukt- och vattenskador. Med Midsummers solpaneler på ditt tak får du en trygg och säker lösning som håller tätskiktet intakt.
Tryggt och kostnadseffektivt att byta tak och installera solceller samtidigt
Om du funderar på att byta tak och installera solceller kan byggnadsintegrerade solpaneler vara en kostnadseffektiv och smidig lösning. Resultatet blir ett modernt och snyggt tak som både håller länge och sänker dina energikostnader.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 07.00-18.00
roofs@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss