Det gröna avdraget

Från den 1 januari 2021 börjar det gröna avdraget att gälla och kommer att ersätta det tidigare solcells- och ladda-hemma stödet. Skatteavdraget kan användas av privatpersoner som installerar så kallad grön teknik. Avsikten är att motivera fler att välja att investera i klimatsmarta alternativ eftersom klimatsmat och hållbart länge varit ett dyrare alternativ.

Så här funkar det nya gröna ROT-avdraget

Det gröna avdraget är uppbyggt på samma sätt som rot- och rutavdraget och innebär att köparen kan ta del av skattelättnaden direkt vid köpet, en så kallad fakturamodell. Stödet kommer gälla för arbets- och materialkostnader vid installation av solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon.

Skattereduktionen omfattas endast av privatpersoner och för att kunna ta del av den gäller samma regler som vid rot och rutavdraget, det vill säga: tillräckligt med skatt ska vara inbetald för förgående år och installatören ska i sin tur inneha en F-skattsedel.

Skattelättnaden kommer innebära 15% för solceller och 50 % för lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon. Maxbeloppet ligger på 50 000 kr per år och person, och gäller både för villaägare och de som bor i bostadsrätt.

Det nya avdraget öppnar upp för ett mycket enklare sätt att få stöd och det byråkratiska som har inneburit att ansöka om bidrag i efterhand försvinner. Det blir enklare att göra en smart investering både för plånboken och miljön. Dessutom är det även möjligt att söka stöd varje år och vilket exempelvis kan innebära att en solcellsanläggning kan kompletteras med nya solpaneler efter hand och behov.

Det gröna avdraget gäller även för nya hus

Det gröna avdraget öppnar upp möjligheten för nybyggda hus, som byggts de senaste fem åren och hus under uppbyggnad, att ta del av skattereformen. Det kan för oss på Midsummer innebära att vi kan installera våra solpaneler på exempelvis nyproducerade hus i direkt anslutning till att det står inflyttningsklart och under samma premisser som för alla andra.

Integrerat solcellstak och det nya gröna avdraget

Vi brinner för miljön och ser ett stort värde i det gröna avdraget, det kommer gynna klimatsmarta val och göra så att fler väljer miljövänlig elproduktion.

Tack vare det gröna avdraget kan alltså fler välja våra integrerade solcellstak, utan att behöva tumma på vare sig design, miljön eller plånboken.

Tillsammans kan vi hjälpas åt och vara en del av den globala omställningen av förnybar energi – nu ännu enklare och mer tillgängligt.

Är du intresserad av att installera Midsummers solceller och ta del av avdraget? Läs mer om våra produkter här.

Fler nyheter

Så här gör du för att sälja din solel
Solenergi är en förnybar energikälla och med våra svensktillverkade solcellstak kan du producera din egen solel på ett hållbart och diskret sätt. Här får du veta allt du undrar över så att du snart kan bli din egen elproducent.
Så kom Midsummer WAVE till
Idén till Midsummer WAVE föddes när Midsummers tidigare produktchef Mattias insåg hur många fastigheter som faktiskt hade takpannor, samtidigt som det inte fanns något optimalt sätt att installera solceller på dessa typer av tak. Det traditionella sättet krävde mycket merjobb och resultatet blev inte särskilt diskret. Han funderade då på om det inte vore bättre med en produkt som både underlättade montaget och bibehöll takets form, and the rest is history...
10 anledningar att investera i solenergi
Vi går mot en kallare årstid och det är nog inte bara vi på Midsummer som längtar efter sommar med sol och bad. Solen har inte bara en positiv inverkan på vårt mående, utan är även en fantastisk naturtillgång som producerar en enorm mängd förnybar energi. I dagsläget kommer enbart en procent av den globala energikonsumtionen från solen. Vi är övertygade om att framtiden drivs av solenergi – och vi vill att just du ska bli lika övertygad. Därför har vi listat 10 självklara anledningar till varför du ska investera i solenergi.
Mindre risk för skuggningsproblematik med bypassdioder
För att inte förlora effekt om delar av taket ligger i skugga eller täcks av löv är solpaneler konstruerade på olika sätt för att hantera skuggning. Midsummer har löst det att placera en bypassdiod mellan varje solcell, vilket gör att anläggningen blir mer tolerant mot skuggning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!