Installera Midsummers solpaneler utan att påverka takets tätskikt

Montage och installation av traditionella solceller innebär ibland att det är nödvändigt att borra hål genom takets tätskikt, vilken kan medföra en risk för fukt- och vattenskador. Med Midsummers solpaneler på ditt tak får du en trygg och säker lösning som håller tätskiktet intakt.

Det är vanligt att kabelinstallationer mellan solcellerna och AC-mätaren dras genom taket. Detta kräver att hål borras genom tätskiktet, vilket kan leda till kostsamma fukt- och vattenskador. För att förhindra eventuella vattenskador är det viktigt att alla borrhål genom yttertaket tätas ordentligt efter installationen. Om vatten- och fuktskador upptäcks kan det betyda att solpanelens fästen inte tätats tillräckligt.

Solpaneler utan håltagning

Midsummers solpaneler är mycket tunna och lätta jämfört med traditionella solceller. Vid montering av Midsummers solpaneler kan tätskikten behållas intakta och täta eftersom det inte sker någon håltagning i ytskiktet. Installationen kräver heller inga fästanordningar eller stativ, då panelerna fästs genom tryck, limning eller svetsning.

Läs mer om Midsummers olika produkter här.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Fler nyheter

10 anledningar att investera i solenergi
Vi går mot en varmare årstid och det är nog inte bara vi på Midsummer som längtar efter solens varma strålar mot ansiktet. Solen har inte bara en positiv inverkan på vårt mående, utan är även en fantastisk naturtillgång som producerar en enorm mängd förnybar energi. Dessvärre kommer enbart en procent av den globala energikonsumtionen från solen. Vi är övertygad om att framtiden drivs av solenergi – och vi vill att just du ska bli lika övertygad. Vi får många frågor om solpaneler och solenergi, därför har vi listat 10 självklara anledningar varför du ska investera i solenergi.
Det gröna avdraget
Från den 1 januari 2021 börjar det gröna avdraget att gälla och kommer att ersätta det tidigare solcells- och ladda-hemma stödet. Skatteavdraget kan användas av privatpersoner som installerar så kallad grön teknik. Avsikten är att motivera fler att välja att investera i klimatsmarta alternativ eftersom klimatsmat och hållbart länge varit ett dyrare alternativ.
Mindre risk för skuggningsproblematik med bypassdioder
För att inte förlora effekt om delar av taket ligger i skugga eller täcks av löv är solpaneler konstruerade på olika sätt för att hantera skuggning. Midsummer har löst det att placera en bypassdiod mellan varje solcell, vilket gör att anläggningen blir mer tolerant mot skuggning.
Tryggt och kostnadseffektivt att byta tak och installera solceller samtidigt
Om du funderar på att byta tak och installera solceller kan byggnadsintegrerade solpaneler vara en kostnadseffektiv och smidig lösning. Resultatet blir ett modernt och snyggt tak som både håller länge och sänker dina energikostnader.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 07.00-18.00
roofs@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss