Hur skiljer sig Midsummers integrerade tunnfilmssolceller från traditionella kiselsolceller?

Installationer av solceller ökar i rask takt i Sverige. Medan majoriteten fortfarande utgörs av traditionella paneler med kiselsolceller, finns det alternativ på marknaden för den som vill ha integrerade solceller, som både är enkla att installera och inte påverkar takets utseende.

Marknaden för solceller utvecklas ständigt med ett allt större utbud av produkter och leverantörer. I valet av solcellsanläggning vägs ofta effekt och utseende in, där takets konstruktion är avgörande för vilken typ av solceller som kan monteras. Samtidigt gör utvecklingen av produkterna att placeringen av solceller på befintligt takmaterial blir enklare.

Kiselsolceller

Med traditionella, blåsvarta kiselsolceller är panelen placerad i en aluminiumram. Dessa monteras sedan oftast ovanpå husets takbeläggning. Det ger en höjdskillnad på 10 centimeter i förhållande till taket, där panelerna avviker från takets färg och form. Panelernas vikt gör också att de inte går att fästa på alla typer av tak eller att installationen blir dyrare då det krävs speciallösningar.

Tunnfilmssolceller

Det finns ett flertal olika tunnfilmssolceller. Den vanligaste sorten är CIGS-solceller (där det solfångande skiktet består av koppar, indium, gallium och selen). Denna teknik har flera fördelar som bland annat att de är slitstarka, flexibla, lätta och har mindre material- och energiåtgång vid tillverkning. Det är denna typ av solcell som Midsummer använder till sina solpaneler, som går att fästa i olika typer av byggmaterial så som plåttak, takpannor, papp- och membrantak. En annan fördel med solpaneler gjorda av tunnfilmssolceller är att de knappt syns. Man kan helt enkelt producera solel utan att påverka fastighetens utseende.

Midsummers skräddarsydda taklösningar

Midsummer säljer inte enbart solpaneler utan även kompletta taklösningar med integrerade solpaneler, för arkitekter, byggherrar, installatörer och fastighetsägare. De installeras enkelt och smidigt på alla typer av tak, från enfamiljsvillan till industribyggnader och lagerlokaler. Taket fortsätter att se ut precis som ett vanligt tak även med Midsummers produkter på. En kombination som innebär att valet av solcellstak blir enkelt, där hänsyn tas till både effekt, estetik och takets konstruktion.

En installation av Midsummer WAVE.

Fler nyheter

Så här gör du för att sälja din solel
Solenergi är en förnybar energikälla och med våra svensktillverkade solcellstak kan du producera din egen solel på ett hållbart och diskret sätt. Här får du veta allt du undrar över så att du snart kan bli din egen elproducent.
Så kom Midsummer WAVE till
Idén till Midsummer WAVE föddes när Midsummers tidigare produktchef Mattias insåg hur många fastigheter som faktiskt hade takpannor, samtidigt som det inte fanns något optimalt sätt att installera solceller på dessa typer av tak. Det traditionella sättet krävde mycket merjobb och resultatet blev inte särskilt diskret. Han funderade då på om det inte vore bättre med en produkt som både underlättade montaget och bibehöll takets form, and the rest is history...
10 anledningar att investera i solenergi
Vi går mot en kallare årstid och det är nog inte bara vi på Midsummer som längtar efter sommar med sol och bad. Solen har inte bara en positiv inverkan på vårt mående, utan är även en fantastisk naturtillgång som producerar en enorm mängd förnybar energi. I dagsläget kommer enbart en procent av den globala energikonsumtionen från solen. Vi är övertygade om att framtiden drivs av solenergi – och vi vill att just du ska bli lika övertygad. Därför har vi listat 10 självklara anledningar till varför du ska investera i solenergi.
Det gröna avdraget
Från den 1 januari 2021 börjar det gröna avdraget att gälla och kommer att ersätta det tidigare solcells- och ladda-hemma stödet. Skatteavdraget kan användas av privatpersoner som installerar så kallad grön teknik. Avsikten är att motivera fler att välja att investera i klimatsmarta alternativ eftersom klimatsmat och hållbart länge varit ett dyrare alternativ.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!