Midsummer inleder samarbete med finska Katepal

Den svenska utvecklaren och tillverkaren av solpaneler Midsummer har inlett ett omfattande och långsiktigt samarbete med den finska leverantören av takmaterial Katepal. Katepal kommer att erbjuda Midsummers tunna och lätta solpaneler till sina kunder i Finland.

Katepal är Finlands ledande leverantör av takmaterial för främst industriella tak. Som ett led i företagets satsning på hållbara produkter erbjuder man nu solpanelen Midsummer BOLD, Midsummers specialutvecklade panel för industritak till sina kunder i Finland.

– Midsummer BOLD blir ett ypperligt tillskott till vårt produktsortiment. Vi tror att många av våra befintliga och blivande kunder vill ha täta tak av hög kvalitet som även producerar elektricitet, säger Rami Mustonen, produktchef, Katepal.

Som en inledande testinstallation, har Midsummer redan installerat ett solcellstak på Katepals huvudkontor i Lempäälä. Solcellstaket är ca 250 kvm stort och består av 120 paneler av modellen BOLD på taket. Se bifogade bilder. Den installerade effekten är 28,8 kW. Taket invigdes nyligen med en tillställning med inbjudna kunder som även signalerade starten på Katepals nya produkterbjudande Midsummer BOLD.

– Vi är glada över att kunna inleda ett samarbete med Finlands mest välrenommérade takföretag Katepal. Det ligger i linje med vår strategi att växa snabbt genom att vara av en leverantör av solpaneler åt andra installatörer och takföretag med etablerade kundbaser, än att enbart installera själva. Framtidens tak kommer att generera elektricitet och där är vi ypperligt positionerade med våra tunna och lätta paneler, säger Midsummers VD Sven Lindström.

Katepal ett av de företag Midsummer tidigare tecknat avsiktsförklaringar med

Katepal är Finlands ledande tillverkare och installatör av takmaterial gjorda av bitumen (ett vanligt takmaterial tillverkat av asfalt/tjära som är vattentätt och används för platta eller svagt lutande tak). Med huvudkontor i Lempäälä strax söder om Tampere (Tammerfors) har bolaget cirka 100 medarbetare och en årlig omsättning på cirka 600 miljoner kronor. Företaget grundades för över 70 år sedan.

Katepal är en av de 14 europeiska aktörer inom tak, bygg och solcellsinstallation som Midsummer hittills tecknat avsiktsförklaringar med, om framtida leveranser av sammanlagt drygt 750 MW solceller. Midsummer offentliggjorde elva av dessa avsiktsförklaringar i november och december 2022, här, här och här, och tidigare med tre namngivna italienska företag: här, här och här.

Ultralätt och flexibel solpanel optimal för kommersiella tak

Midsummer BOLD är en ultralätt och flexibel solpanel som bland annat är avsedd för bitumen- och plastmembran som underlag, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak. Midsummer BOLD är framtagen för större takytor på kommersiella fastigheter, industribyggnader, lagerlokaler och idrottsarenor men också flerbostadshus och privata bostäder.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar och säljer solceller till aktörer inom bygg, tak och solcellsinstallation samt tillverkar, säljer och installerar solcellstak direkt till slutkunder. Bolaget utvecklar och säljer också utrustning för produktion av flexibla tunnfilmssolceller till strategiskt utvalda samarbetspartners samt maskiner för forskningssyfte. Solcellerna är av typen CIGS (består av koppar, indium, gallium och selen) och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission. Se midsummer.se

Bifogade filer

Midsummer inleder samarbete med finska Katepal (application/pdf)

Katepal Midsummer (image/jpeg)

Katepal Midsummer 2 (image/jpeg)

Katepal Midsummer 3 (image/jpeg)

Katepal Midsummer 4 (image/jpeg)

Katepal Midsummer 5 (image/jpeg)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!