Midsummer slutlevererar forskningsmaskin till universitet i Australien

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har slutfört installationen av sin egenutvecklade UNO-maskin för forskning om tunnfilmssolceller vid University of New South Wales i Sydney, Australien.

Midsommars forskningsverktyg UNO som företaget sålde till University of New South Wales (UNSW) för drygt ett år sedan har nu klarat Site Acceptance Test (SAT) i Sydney som betyder att maskinen är officiellt installerad och levererad till kunden. I och med det godkända sluttestet har Midsummer även fakturerat kunden för slutbetalningen av maskinen.

Leverans och installation drabbades av vissa förseningar på grund av stängda gränser relaterade till Covid-restriktioner, men när de väl hävdes levererade Midsummer enligt plan.

Midsommar UNO är ett generiskt FoU-verktyg för produktion av tunnfilmssolceller, som bland annat används för solcellsforskning vid universitet. Resultaten från maskinen är enkla att implementera för kommersiell produktion med företagets DUO-maskiner, världens mest spridda verktyg för tillverkning av tunnfilmssolceller av typen CIGS.

UNSW School of Photovoltaic and Renewable Energy Engineering är det ledande forskningsinstitutet i världen när det gäller solenergi. På UNSW kommer UNO att användas för att utveckla en ny innovativ typ av tandemsolcell.

Se bifogad bild. Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:

Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solpanelerna består av CIGS-solceller och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Back to the top

Get in touch

+46 (0) 8-525 096 10
Opening hours:
Monday-Friday 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Follow us

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!