Midsummer säljer första produktionslinan under ramavtalet med ryska Rusnano

Solenergiföretaget Midsummer (https://midsummer.se/) har mottagit en ny order för en produktionslina från ryska Nanotechnology and Nanomaterials Center of the Republic of Mordovia. Ordern är den första inom ramavtalet med Rusnano Group som presenterades i september 2019. Ordervärdet för denna typ av produktionslina uppgår normalt till mellan 3,5 MUSD och 5 MUSD och även denna produktionslina ligger inom detta intervall.

Midsummer DUO r ett nyckelfrdigt tillverkningssystem av CIGSsolceller

 

– Det är oerhört glädjande att äntligen få vara del av den ryska marknaden för takintegrerade solpaneler. Vi ser också fram emot att kunna köpa slutprodukter för den europeiska marknaden där efterfrågan är större än Midsummers nuvarande produktionskapacitet, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Denna order är den första inom det ramavtal med ryska statliga teknikjätten Rusnano Group som tecknades i september 2019. Målet med samarbetet är att utveckla marknaden för tunna flexibla solceller i Ryssland och den Eurasiska unionen.

Produktionslinan tillverkas i Midsummers produktionsanläggning i Järfälla och ska till en fabrik i Saransk, ca 630 km öster om Moskva. Fabriken kommer att drivas av Nanotechnology and Nanomaterials Center of the Republic of Mordovia och deras partner Solartek som marknadsför integrerade solcellstak.

– Lanseringen av den här fabriken riktar in sig på behovet av integrerade solcellstak för kommersiella byggnader. Vi marknadsför takmaterial med integrerade solceller och Midsummers teknik passar perfekt för detta. Med denna teknik och produktion av flexibla solceller i Saransk räknar vi med att skala upp verksamheten för solcellstak i Ryssland och utomlands, säger Dmitry Krakhin, VD på Solartek och tidigare VD på Nanotechnology and Nanomaterials Center of the Republic of Mordovia.

Spännande rysk marknad för solenergi
Ryssland har satt upp tydliga mål om att öka både användningen och mångfalden av förnybara energislag. Med befintliga planer och policys kommer förnybara energislag stå för 5 procent av landets totala energikonsumtion 2030. En ökad spridning skulle dock enligt International Renewable Energy Agency (IRENA) kunna boosta den ryska omställningen till förnybar energikonsumtion upp till 11 procent. För detta krävs investeringar i förnybar energi på cirka 300 miljarder USD.*
*Källa: REmap 2030, Renewable Energy Prospects for the Russian Federation

VIKTIG INFORMATION
Denna information är sådan information som Midsummer AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 21.50 CET den 30 mars 2020.

Back to the top

Get in touch

+46 (0) 8-525 096 10
Opening hours:
Monday-Friday 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Follow us

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!