Midsummer levererar ytterligare tre DUO-maskiner till sin italienska fabrik

Det svenska solenergiföretaget Midsummer skeppar i dagarna tre egenutvecklade maskiner modell DUO för tillverkning av tunnfilmssolceller från Järfälla till sin italienska fabrik i Bari. Därmed får Midsummer Italia inom kort fem maskiner på plats av totalt tolv vilket kvalificerar för en första bidragsutbetalning på cirka 80 miljoner kronor från den italienska investeringsmyndigheten Invitalia.

Midsummer har sedan tidigare levererat två DUO-maskiner till dotterbolaget Midsummer Italia i Bari. De leveranser som nu sker rör ytterligare tre stycken 5 MW DUO-maskiner för produktion av tunnfilmssolceller. Maskinerna tillverkas i Järfälla. Två skeppades i onsdags och en tredje idag.

Produktionsstart i Italien beräknas ske senare i år, redan innan samtliga tolv planerade maskiner är installerade. Vid full drift kan fabriken producera 50 MW solceller per år vilket gör den till den största i sitt slag i Europa.

Midsummers tunnfilmssolceller är lätta, flexibla och med ett ultralågt klimatavtryck. Svenska och internationella branschaktörer har visat ett mycket stort intresse för att köpa bolagets framtida produktion och avsiktsförklaringar rörande mer än 700 MW solceller har redan tecknats, främst från den fabrik i Sverige som Midsummer hoppas kunna börja bygga inom kort. Midsummer Italia har redan tecknat överenskommelser för en tredjedel av den italienska fabrikens maximala produktionskapacitet med tre nationella aktörer inom bygg och tak.

Enligt de slutliga villkoren i Midsummers överenskommelse med Italiens statliga investeringsmyndighet Invitalia kommer Midsummer att få ett direkt stöd på cirka 22 miljoner euro (240 miljoner kronor) i form av bidrag för att starta tillverkningen.

Invitalia är en statlig institution för investeringar och ekonomisk utveckling, som ägs av det italienska ekonomidepartementet. Invitalia strävar efter att öka Italiens ekonomiska tillväxt och fokuserar på strategiska sektorer för utveckling och arbete. Man har identifierat förnybar energi som en viktig sektor.

Se bifogade bilder. Länk till ytterligare bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Bifogade filer

Midsummer levererar ytterligare tre DUO-maskiner till sin italienska fabrik (application/pdf)

Duo1 (image/jpeg)

Duo2 (image/jpeg)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!