Midsummer erhåller betalning från Invitalia på drygt 73 miljoner kronor

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har erhållit en första bidragsutbetalning på 73,4 miljoner kronor från den italienska investeringsmyndigheten Invitalia för etableringen av en fabrik för tillverkning av tunnfilmssolceller i Bari, Italien. Detta är en första del av den överenskommelse som slutits parterna emellan och som sammantaget kommer att ge Midsummer drygt 240 miljoner kronor i form av bidrag för att starta tillverkningen i vad som blir Europas största fabrik för tillverkning av tunnfilmssolceller.

Midsummer levererade i februari tre DUO-maskiner för produktion av tunnfilmssolceller till dotterbolaget Midsummer Italia i Bari. Därmed har totalt fem stycken DUO-maskiner installerats i Bari, och villkoren är uppfyllda enligt avtalet parterna emellan för en första utbetalning från den statliga investeringsmyndigheten Invitalia, samt från regionen Puglia. Maskinerna tillverkas i Järfälla.

Efter inspektion på plats i fabriken i Bari är Invitalia fullt nöjda med installationerna och betalning har nu skett till Midsummer Italia till ett belopp om drygt 6,4 miljoner euro, cirka 73,4 miljoner kronor. En ytterligare mindre del av den första utbetalningen kommer att utbetalas inom kort från den italienska regionen Puglia, där Bari är huvudort, i form av ett etableringsstöd.

Enligt de slutliga villkoren i Midsummers överenskommelse med Italiens statliga investeringsmyndighet Invitalia kommer Midsummer Italia sammantaget att få ett direkt stöd på cirka 22 miljoner euro (drygt 240 miljoner kronor) i form av bidrag för att starta tillverkningen.

Produktionsstart i Italien beräknas ske senare i år. Vid full drift kan fabriken producera 50 MW solceller per år vilket gör den till den största i sitt slag i Europa.

Invitalia är en statlig institution för investeringar och ekonomisk utveckling, som ägs av det italienska ekonomidepartementet. Invitalia strävar efter att öka Italiens ekonomiska tillväxt och fokuserar på strategiska sektorer för utveckling och arbete. Man har identifierat förnybar energi som en viktig sektor.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!