RÄTTELSE: Saknad MAR-etikett i tidigare pressmeddelande – ”Midsummer presenterar orderingången av solcellstak för helåret 2021 – ökar med 215 procent jämfört med föregående år”

Midsummer AB (publ) utfärdar en rättelse av pressmeddelande gällande idag tidigare publicerat pressmeddelande. Rättelsen avser att pressmeddelandet saknade MAR-etikett med hänvisning till EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Följande text skulle ha varit med i pressmeddelandet: "Denna information är sådan insiderinformation som Midsummer AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 13 januari kl 08.35 CET." Nedan publiceras det korrekta pressmeddelandet i sin helhet.

Midsummer presenterar orderingången av solcellstak för helåret 2021 – ökar med 215 procent jämfört med föregående år

Den svenska tillverkaren av solcellstak Midsummer redovisar en orderingång för sina tunna, lätta och flexibla solcellstak på 53,5 miljoner kronor 2021. Det är en ökning med 215 procent jämfört med året innan. Samtidigt ökar faktureringen av solcellstak med 251 procent till 37,5 miljoner kronor år 2021.

– Installation av solcellstak varierar med säsongerna och speciellt december är alltid en relativt svag månad så orderingången för det fjärde kvartalet var inte lika hög som under de två kvartalen dessförinnan. Däremot ledde rekordförsäljningen i somras till en rekordartad fakturering på 17 miljoner kronor under årets fjärde kvartal, och på drygt 37 miljoner kronor för hela 2021, säger Sven Lindström, VD för Midsummer.

Minskade leveranstider för populära modellen SLIM

– Under det sista kvartalet i år har vi byggt ut installationsorganisationen rejält, vilket tidigare var en flaskhals som ledde till leveranstider på över ett år för våra mest populära modeller av solcellstak. Vår ökade installationskapacitet har lett till ett stort antal slutförda installationer, och därmed en rekordfakturering för kvartalet, men framför allt innebär den att vi nu kan sänka våra leveranstider på modellen SLIM igen vilket öppnar för en ännu högre orderingång 2022.
Midsummers bokslutskommuniké för helåret 2021 offentliggörs den 25 februari.

Förutom solpaneler utvecklar och marknadsför Midsummer även produktionsutrustning för solceller i form av det unika DUO-systemet. DUO är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Megafabriker för tillverkning av svenska solpaneler

Midsummers VD Sven Lindström har en vision om ett antal s k megafabriker i Sverige för tillverkning av solpaneler, se öppet brev här.

Idag, torsdag 13 januari, deltar Midsummer med en investerarpresentation på temadagen Cleantech hos Erik Penser Bank med start klockan 15.25. Presentationerna sänds live på Erik Pensers YouTube-kanal Temadag Cleantech – Erik Penser Bank – 13 januari 2022 och det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor direkt till VD Sven Lindström via live-chatten.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:

Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!