Ökad effekt på Midsummers solceller

Det svenska solenergiföretaget Midsummer (https://www.midsummer.se/) har ytterligare utvecklat sina världsledande solceller genom att öka radien på den rundade cellen från 90 till 100 millimeter. Det minskar den outnyttjade arean av modulen från åtta till enbart två procent, och därmed ökar effekten (W) med sex procent per yta utan ökade produktionskostnader.

Solenergiföretaget Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar inom solenergi för produktion och installation av tunnfilmsolpaneler och också ett ledande svenskt tillväxt- och exportföretag. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen. Midsummer är idag ledande i världen om att kunna producera lätta, böjbara, robusta solpaneler med hög energieffektivitet.

Bolaget arbetar ständigt med att utveckling av sina solcellsmoduler. Genom att minska den outnyttjade delen av modulen, från 8 procent till ~2 procent har man lyckats öka effekten (W) per yta med 6 procent. Detta har gjorts utan att man behövt öka storlek på insatsmaterialet eller kostnaden för detta.

  • Sex procent högre effekt per yta för samma produktionskostnad är en rejäl förbättring.Förutom en ökad effekt per yta har vi nu möjlighet att erbjuda en visuellt mer attraktiv produkt, säger Sven Lindström, VD för Midsummer.
  • Vi visar med R100 att vår forskning och utveckling håller yppersta världsklass och vi satsar hårt på framtida forskning i vårt nya laboratorium i Järfälla som invigs i höst, avslutar Sven Lindström. 

För bilder, vänligen besök: https://midsummer.se/press/media-gallery/ 

18 september 2019

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Om Midsummer
Midsummer är en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV). Midsummers tillverkningsprocess för tunnfilmssolceller har ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra produktionsprocesser för solpaneler. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen.

Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion och via kontraktstillverkare. Det energiproducerande plåttaket Midsummer solar roofs levereras med integrerade solpaneler för enkel installation. Midsummers lätta, tunna och flexibla solpaneler ger ett estetiskt tilltalande solcellstak som även håller att gå på.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: https://midsummer.se 

Bifogade filer

Pressmeddelande (PDF) (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!