Ökad effekt och hög efterfrågan på Midsummer Solar Roofs

Nu presenterar Midsummer Solar Roofs (https://midsummersolarroofs.se/) en ökad effekt på Sveriges miljövänligaste integrerade solcellstak. Det betyder ett trendigt designat, diskret och praktiskt falsat plåttak med en installerad effekt på 100 W/m2. Efterfrågan är hög och nuvarande produktion är slutsåld till och med mars 2020.

Solenergiföretaget Midsummer fortsätter att driva på utvecklingen för tunna flexibla kadmiumfria solceller i forsknings- och produktionsanläggningen i Järfälla. Genom att öka radien på de rundade solcellerna från 90mm till 100mm har effekten ökat med sex procent per ytenhet. Detta ger en installerad effekt på 100W per kvadratmeter på Midsummer Solar Roofs integrerade solcellstak.

– För oss är det en självklarhet att inte behöva välja mellan klimatsmart energiförsörjning och ett vackert hem. Kombinationen av minimalistisk design och hög verkningsgrad tillsammans med marknadens lägsta koldioxidavtryck gör efterfrågan på Midsummer Solar Roofs mycket god och nuvarande produktion är slutsåld till och med mars 2020, säger Sven Lindström, VD, Midsummer AB.

För att möta den höga efterfrågan på Midsummer Solar Roofs rekryterar man nu ytterligare personal till produktionsanläggningen i Järfälla.

Kompromisslös design och effekt
Där traditionella solpaneler med sina sköra och tunga kiselbaserade solceller med glas och aluminiumram sticker ut från taken sticker i stället Midsummer Solar Roofs ut från mängden. De egenutvecklade CIGS-solcellerna har ljusabsorberande skikt bestående av koppar, indium, gallium och selen och tillverkas i Midsummers egentillverkade DUO-maskiner på plats i produktionsanläggningen i Järfälla.

Tunnfilmssolpanelerna är endast 2 mm tjocka, mycket flexibla och hållbara. Dessa integreras på Midsummers falsade plåttak som enkelt ansluts till skorstenar, takfönster, huvar och ränndalar och dessutom går att gå på. Plåten är skräddarsydd för att matcha solcellsmodulerna optimalt och maximera den totala installerade effekten. Det betyder ett snyggt, diskret och effektivt solcellstak som dessutom är underhållsfritt.

Bäst i test på koldioxidavtryck
Då produktionen är energieffektiv, och anläggningen enbart brukar svensk förnybar el, gör Midsummer ett minimalt klimatavtryck från tillverkning till tak. Enligt en livscykelanalys gjord av det ledande svenska industriforskningsinstitutet Swerea IVF innebär produktionen av Midsummers solpaneler enbart en tiondels global uppvärmningspotential (GWP) jämfört med kiselbaserade moduler.

För pressbilder vänligen besök https://midsummer.se/press/media-gallery/

Kontaktpersoner:

Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
Epost: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon: +46 73 532 25 29

Om Midsummer
Midsummer är en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV). Midsummers tillverkningsprocess för tunnfilmssolceller har ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra produktionsprocesser för solpaneler. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen.

Midsummer Solar Roofs
Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion och via kontraktstillverkare. Det energiproducerande plåttaket Midsummer solar roofs levereras med integrerade solpaneler för enkel installation. Midsummers lätta, tunna och flexibla solpaneler ger ett estetiskt tilltalande solcellstak som även håller att gå på.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: midsummer.se

Bifogade filer

Pressmeddelande (PDF) (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!