Midsummer värvar lokal HR-specialist och påbörjar rekrytering av personal till sin italienska fabrik

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har rekryterat Maria Andersson som ny HR-specialist för det italienska dotterbolaget Midsummer Italia. Hon kommer att inleda rekrytering av upp till 80 personer vid den fabrik i Bari som när den står klar blir Europas största fabrik för tillverkning av tunnfilmssolceller.

Maria Andersson har varit verksam i Bari i över ett decennium och arbetat med flera italienska teknikföretag. Hon talar italienska flytande och har erfarenhet av svensk, italiensk, spansk och kinesisk affärskultur. Hon kommer att jobba nära chefen för Midsummer Italia, Jarno Montella, och koncernens HR-chef Alexander Sjöberg.

Rekryteringsprocessen startar nu med att anställa tekniker/ingenjörer och andra chefsbefattningar för fabriken i Bari. Senare i år kommer rekryteringsprocessen att utökas till att omfatta alla andra funktioner som behövs i fabriken.

Midsummer Italia lanserar också sin hemsida på italienska.

När fabriken i Bari står klar kommer att omfatta cirka 80 medarbetare, från ledningspersonal till operatörer. Till dags dato har fabriken utrustats med fem av planerade elva DUO-maskiner för tillverkning av tunnfilmssolceller av typen CIGS.

Med Bari som bas har Maria Andersson i 14 år varit verksam inom olika områden, såsom HR och sälj och arbetat för italienska företag som Natuzzi, Lanit-Tercom och Desa. Innan dess jobbade hon i Spanien på Huawei Technologies och Banesto samt i Sverige för bl a Göteborgs spårvägar, Stena Stål och Stena Line. Maria är civilekonom från Linköpings universitet. 

Midsummer Italia har redan tecknat överenskommelser för en tredjedel av den italienska fabrikens maximala produktionskapacitet på 50 MW med tre nationella aktörer inom bygg och tak: Unimetal, Medacciai och PugliAsfalti För uppförandet av fabriken i Italien får Midsummer bidrag från den italienska staten på sammanlagt cirka 250 miljoner kronor, av vilket cirka 75 miljoner kronor nyligen betalades ut.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar och säljer solceller till aktörer inom bygg, tak och solcellsinstallation samt tillverkar, säljer och installerar solcellstak direkt till slutkunder. Bolaget utvecklar och säljer också utrustning för produktion av flexibla tunnfilmssolceller till strategiskt utvalda samarbetspartners samt maskiner för forskningssyfte. Solcellerna är av typen CIGS (består av koppar, indium, gallium och selen) och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!