Midsummer ökar orderingången av solcellstak med 505 procent

Den svenska tillverkaren av solcellstak Midsummer ökar orderingången av sina tunna, lätta och flexibla solcellstak med 505 procent under det tredje kvartalet i år jämfört med samma period förra året.

Orderingången inom affärsområdet Solcellstak under det tredje kvartalet i år uppgick till 23,2 miljoner kronor, en ökning med 505 procent från samma period förra året, och en ökning med 72 procent enbart från kvartalet innan. Under hela 2021 t o m 30 september har Midsummer sålt solcellstak för drygt 46 miljoner kronor av främst modellerna SLIM, WAVE och BOLD.

– Efterfrågan är fortsatt mycket stor på våra diskreta svensktillverkade solcellstak och siffrorna för det tredje kvartalet överträffar våra förväntningar. Alltmer medvetna konsumenter väljer tak som inte bara är vackra utan även har låga klimatavtryck och där är vi oslagbara – våra solcellstak har ett klimatavtryck som bara är en tiondel av traditionella solpaneler, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

– Elpriserna är de högsta på länge och det är lönsamt att installera Midsummers solcellstak. För vår populära modell SLIM är kötiden för installation nu över ett år. Det är förstås inte idealiskt men kunderna accepterar denna väntetid eftersom de vill ha just våra tak. Vi arbetar hårt för att kunna leverera så snabbt som möjligt och har stärkt vår installationsorganisation i det syftet.

Midsummers hela delårsrapport för det tredje kvartalet 2021 offentliggörs den 1 november.

Förutom solpaneler utvecklar och marknadsför Midsummer även produktionsutrustning för solceller i form av det unika DUO-systemet. DUO är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:

Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!