Midsummer levererar solceller till Scanias hybridlastbil

Som en del av ett utvecklingsprojekt för att driva kommersiella fordon med solenergi, har det svenska sustaintechföretaget Midsummer levererat mer än 15 kWp av specialdesignade solcellsmoduler för montering på en Scania-lastbil.

Målet med projektet, delvis finansierat av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova, är att göra landtransporter mer hållbara genom att använda den elektricitet som solpanelerna genererar för att driva lastbilen. Den gröna energi som produceras av Midsummers moduler kommer potentiellt att minska bränsleförbrukningen för en lastbil med 5-10 procent årligen i Sverige (och upp till 20 procent i soligare länder).

– Leveransen av modulerna är en milstolpe i detta oerhört intressanta och lovande projekt för att göra kommersiella fordon hållbara. Med el från solpaneler kan räckvidden för en hybridlastbil utökas vilket i slutändan kommer att såväl spara bränsle som minska koldioxidutsläppen. Potentialen att förse lastbilsflottor runt om i världen med solpaneler är enorm, säger Midsummers VD Sven Lindström.

– Det är också ett kvitto på Midsummers globala teknologiska ledarskap inom tunnfilmssolceller. Vi medverkar i andra banbrytande projekt med marina flytande solceller på flottar och specialutvecklade solceller för rymdfärder, vid sidan om våra populära solcellstak.

Läs mer om lastbilsprojektet här.

Se bifogade bilder och länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se.

Bifogade filer

Midsummer levererar solceller till Scanias hybridlastbil (application/pdf)

Mids Scania Truck (image/png)

Trailer Solar 2 (image/jpeg)

Trailer W Solar (image/png)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!