Midsummer erövrar The Hamptons

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har installerat ett solcellstak på en privatbostad i Water Mill, The Hamptons. ”En stor möjlighet för oss att komma in på marknaden för de mest exklusiva hemmen i världen”, kommenterar Midsummers VD.

Det är ett tak av modellen SLIM som nyligen lagts på en nybyggd faastighet i Water Mill, New York, USA. Taket är 500 kvadratmeter stort vilket ger effekten 17 kW. Taket har levererats färdigintegrerat till USA från fabriken i Järfälla, med de tunna solpanelerna redan monterade på den falsade plåten.

Affären och installationen har genomförts av Midsummers exklusiva geografiska partner Because It’s Swedish!, en amerikansk leverantör av innovativa och högkvalitativa svenska produkter inom design och tillverkning och dess lokala representant New York Solar Solutions som anpassade Midsummers produkter till den lokala marknadens behov och krav. Because It’s Swedish! är en av det tiotal aktörer som Midsummer slöt samarbetsavtal med i slutet av förra året.

Ett andra solcellstak har också levererats till samma partner och kommer inom kort även det att installeras på en privatbostad i The Hamptons. Det är ca 400 m2 stort och anläggningens storlek är 16kW.

– Att få sälja solcellstak i ett av världens mest exklusiva bostadsområden är förstås kul och prestigefyllt, och det har naturligtvis även kommersiell potential. Ägare av denna typ av dyra fastigheter är ofta mycket miljömedvetna men vill inte förfula sina hus med tjocka kiselpaneler. Här har vi en möjlighet att bli en attraktiv lösning inte bara för villor utan även golfbyar, hotell och andra byggnader som vill vara både hållbara och vackra, säger Midsummers VD Sven Lindström.

Midsummer SLIM är en smart kombination av tunna solpaneler och ett klassiskt falsat plåttak, där resultatet blir ett diskret solcellstak som ser precis ut som ett vanligt tak. Produkten säljs som ett komplett takbyte. Plåten har samma falsbredd som solpanelen för att maximera den installerade effekten utan att göra anspråk på den diskreta designen.

The Hamptons är en rad små kustsamhällen öster on New York som har kallats ”en tummelplats för de rika och kända”. Water Mill ligger mellan Southampton och Bridgehampton och har bland de dyraste och mest attraktiva fastigheterna i USA med ett snittpris på över 50 miljoner kronor. Bland kända personer som äger hus i Water Mill återfinns Jennifer Lopez och tidigare även Richard Gere.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar och säljer solceller till aktörer inom bygg, tak och solcellsinstallation samt tillverkar, säljer och installerar solcellstak direkt till slutkunder. Bolaget utvecklar och säljer också utrustning för produktion av flexibla tunnfilmssolceller till strategiskt utvalda samarbetspartners samt maskiner för forskningssyfte. Solcellerna är av typen CIGS (består av koppar, indium, gallium och selen) och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission. Se midsummer.se

Bifogade filer

Midsummer erövrar The Hamptons (application/pdf)

DJI 0048 (image/jpeg)

DJI 0094 (image/jpeg)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!