Midsummer får beställning på solcellstak till stugby på Öland – ”utseendet avgjorde”

Midsummer har fått en beställning på solcellstak till minst 25 semesterhus i en bostadsrättsförening i Ekerum på Öland. ”Vi tillåter enbart Midsummers paneler på taken då estetiken är en viktig faktor och vi inte vill förfula byggnaderna”, säger föreningens ordförande.

Midsummer har installerat sina solcellstak modell WAVE på hittills 20 av 87 fristående sommarhus i BRF Ekerum 2 inom Ekerum Golfby på västra Öland. Beställningar inkommer löpande och ytterligare minst fem solcellstak kommer att installeras före sommaren. Varje hus får en installerad effekt på 3,6-5 kW.

Val av installation är frivillig för varje bostadsrättshavare men det måste vara en Midsummer WAVE. Medlemmarna i föreningen beslutade på föreningsstämma att tillåta installation av solcellstak men bara just Midsummers solcellstak. En avgörande faktor är utseendet på taken då man önskar tak som inte sticker ut och stör estetiken i området. Midsummer WAVE är världens första solpanel för takpannor, en tunn vågformad solpanel som följer konturerna av takpannorna och knappt syns.

– Det är viktigt för många medlemmar att bli klimatsmarta och hållbara samt dra ned på elkostnaderna och då är egenproducerad solenergi ett självklart val. Minst lika viktigt är att inte förfula den vackra Ölandsmiljön nära golfbanan och havet och därför röstade vi för att godkänna installation av Midsummer WAVE som är den vackraste solpanel vi sett och i princip ser ut som ett vanligt panntak, säger Hans Björkborg, ordförande, BRF Ekerum 2.

Se bifogat bildmaterial.

– Vi är glada över att föreningen i Ekerum valde oss vilket är ett kvitto på att vi gjort rätt som utvecklat solpaneler som inte bara är klimatsmarta utan även vackra. Allt fler miljöer kräver att solcellsinstallationer smälter in och då går det inte att smälla upp kiselpaneler. Det måste se bra ut. Utseendet på våra tunna paneler är en stor konkurrensfördel, säger Midsummers VD Sven Lindström.

Midsummer WAVE är en vågformad solpanel som följer konturerna av takpannor. Den passar Sveriges mest populära takpannor som Palema, Jönåker och Ekeby och säljs antingen som ett komplett takbyte eller som eftermontage på befintliga takpannor. Panelen täcker fem takpannor i bredd och kablaget göms under takläkt för skydd och estetik. Panelen är av typen tunnfilm: tunn, lätt och böjbar och med ett ultralågt klimatavtryck.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktpersoner:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar och säljer solceller till aktörer inom bygg, tak och solcellsinstallation samt tillverkar, säljer och installerar solcellstak direkt till slutkunder. Bolaget utvecklar och säljer också utrustning för produktion av flexibla tunnfilmssolceller till strategiskt utvalda samarbetspartners samt maskiner för forskningssyfte. Solcellerna är av typen CIGS (består av koppar, indium, gallium och selen) och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!