Aktiespararna justerar upp sin riktkurs för Midsummer kraftigt: ”aktien värd 20-25 kronor”

Aktiespararnas analytiker justerar upp det motiverade värdet för svenska solenergiföretaget Midsummers aktie till 20-25 kronor i ljuset av starkt ökad försäljning av solcellstak samt säkrad finansiering av företagets fabrik för tillverkning av solceller i Italien.

”Midsummer rapporterar ett kvartal som kännetecknas av medvind och kraftig tillväxt”, skriver Aktiespararna i en analys av företaget som idag publiceras på Analysguiden.

”En explosiv tillväxt inom solcellstak och säkrad finansiering för en mångdubbling av kapaciteten” gör att Aktiespararna justerar upp sitt motiverade värde för aktien till 20-25 kronor på 12-18 månaders sikt, och anger ytterligare stora avtal, fortsatt tillväxt inom Solcellstak samt uppstartad produktion i Italien som störst triggers i närtid. (Midsummers aktie stängde i fredags eftermiddag på 16,10 kronor.)

Aktiespararna skriver vidare i sin analys att ”det är uppenbart att den omställning bolaget gjorde under pandemiåret, till ett tydligare fokus på solcellstak till slutkund, börjar ge tydlig utdelning”, och att ”bolaget befinner sig i startgroparna för en spännande tillväxtresa och är starkt finansierade”.

Orderingången ökade med drygt 500 procent

Midsummer redovisade det tredje kvartalet en ökad orderingång med över 500 procent för sina diskreta och svensktillverkade solcellstak, jämfört med samma kvartal året innan. Koncernens nettoomsättning för det tredje kvartalet växte med 1 575 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Massivt stöd för italiensk fabrik

I slutet av oktober offentliggjorde italienska myndigheter att man beslutat att tilldela Midsummer ett stöd i storleksordningen 390 miljoner kronor i dels rena bidrag, dels ”mjuka lån” för att etablera en fabrik i södra Italien som blir Europas största fabrik för tillverkning av tunnfilmssolceller. (pressmeddelande)

VD har en vision om ett flertal megafabriker för tillverkning av solceller i södra Sverige

Midsummers VD Sven Lindström har en vision om ett antal s k megafabriker i Sverige för tillverkning av solpaneler, se öppet brev här.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!