Midsummer + Resurs = Sant

I samarbete med Resurs Bank erbjuder vi möjligheten att finansiera ditt solcellstak genom antingen ett fördelaktigt privatlån eller bolån med grön rabatt.

Tre anledningar till att finansiera ditt solcellstak genom ett lån med grön rabatt från Resurs

01

Lägre ränta = lägre månadskostnad

02

Ökat värde på huset

03

Lägre elkostnad

Vilka är Resurs

Resurskoncernen finns i hela Norden och består av dotterbolaget Resurs Bank. Vi vill skapa balans i människors vardagsekonomi. På den grunden bygger vi erbjudanden och tjänster inom lån, sparande och betalningar för butik och e-handel som utgår från människors liv och vardag, och som skapar långsiktiga värden för våra kunder.

01

Ansök enkelt online

Gå till www.resursbank.se/gronalan. Ansök digitalt och signera med BankID. Det tar bara ett par minuter.

02

Få svar direkt
Få besked inom ett par minuter.

03

Signera lånehandlingarna

Komplettera ansökan, acceptera erbjudandet och signera lånehandlingar.

Referenskunder

Jenni, 53 år
Sparar 3 330 kr per år

“Vi fick information om Hemma efter att vi köpt solceller och valde att byta bolån eftersom vi kunde sänka vår bolåneränta från 1,83% till betydligt lägre. Tänk om vi fått informationen innan så hade vi sluppit krångla med låneansökan hos vår bank. Slår man ihop kalkylerna för solceller och Hemmas bolån så ser det riktigt bra ut."

André, 49 år
Sparar 13 749 kr per år

“Jag fick ett väldigt bra erbjudande med solcellspaket och konkurrenskraftig ränta på bolånet. Väldigt bra koncept. Kändes självklart att ta det erbjudandet”

Tim, 32 år
Sparar 46 542 kr per år

“Det var inga tveksamheter. Fick möjlighet till bättre ränta tack vare att jag installerade solceller. Informationen om Hemmas erbjudande är det bästa mail jag fått hittills i år. Solcellerna blir ju i princip gratis!”

Räkneexempel

Grönt privatlån

Resurs privatlån erbjuder ränta från 3,10 %. Vilken ränta du får, beror till stor del på dina egna ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Exakt ränta får du besked om först efter att du skickat in en låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning.

Resurs privatlån, kreditgivare är Resurs Bank AB (publ). Exempel: Vid ett kreditbelopp om 150 000 kr/60 mån. Uppl.avg. 399 kr, adm.avg. 19 kr/mån. Månadsbelopp 2 919 kr, totalbelopp 175 535 kr. Rörlig årsränta 6,00 %, effektiv ränta 6,57 %. Beräknat 2022- 06-02.

Räntan sätts individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar.

Grönt bolån

Resurs bolån är ett samarbete mellan Resurs och Skandia. Hos Skandia behöver du aldrig förhandla om räntan utan du får automatisk rabatt utifrån hur mycket du lånar och bostadens värde. Genom att skaffa ett grönt bolån får du en extra rabatt på 0,10 procentenheter. Läs mer på skandia.se.

Resurs bolån är ett samarbete mellan Resurs Bank AB (publ) och Skandiabanken. Kreditgivare är Skandiabanken Aktiebolag (publ). Exemplet är beräknat 2022-08-17 och utgår från Skandias då lägsta bolåneränta för 3-månaders bindningstid på 2,38 %, upp till 60 % belåningsgrad och rabatt för grönt bolån. Den effektiva räntan är 2,41 %. För aktuella räntor skandia.se.

Ett bolån med 3-månaders bunden ränta på 2,38%, belåningsgrad upp till 60%, lånebelopp 2 400 000 kr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar) och en återbetalningstid 50 år kostar 8 760 kr/ mån (inkl. amortering 4 000 kr). Räntekostnaden sjunker varje månad i takt med att lånet amorteras ned. Totalt belopp att betala under lånetiden är 3 830 380 kr utan hänsyn taget till ev. skatteavdrag.

Lånet förutsätter panträtt i villa eller fritidshus.

Ett genomsnittligt hushåll har ca 2 500 000 SEK i bolån, en ränta på ca 1,47 % (3 mån rörlig) och 57 % i belåningsgrad. Genom att finansiera din solcellsanläggning från Midsummer med ett tilläggslån och samtidigt flytta bolånet till Hemma gör du, förutom avkastningen från solcellerna, ytterligare en besparing på sänkta räntekostnader enligt nedan.

Midsummer WAVE

Värde på bostad: 4 700 000
Bolån inkl. tilläggslån för Midsummer WAVE: 2 756 500

Nuvarande räntekostnad (1,47 %): 3 377 kr/mån
Ny räntekostnad (1,09 %): 2 504 kr/mån

Du sparar: 10 475 kr/år

Midsummer SLIM

Värde på bostad: 4 700 000
Bolån inkl. tilläggslån för Midsummer SLIM: 2 789 000

Nuvarande räntekostnad (1,47 %): 3 417 kr/mån
Ny räntekostnad (1,09 %): 2 533 kr/mån

Du sparar: 10 598 kr/år

Vill du veta mer om Resurs Gröna lån

Om du saknar någon information kan du läsa mer under frågor och svar hos Resurs (längst ner på vår sida finns frågor och svar.

Att byta tak är en stor ekonomisk investering som kan öka husets värde men framför allt husets livslängd. Det är viktigt att inte vänta för länge med att byta tak när taket börjar blir dåligt. Om bytet sker för sent kan även underliggande konstruktion såsom vind, väggar, råspont och takstolar ta skada, vilket i sin tur kommer leda till en större kostnad.

Något direkt facit för när du bör byta ditt tak finns inte, men det finns vissa tecken som tyder på att det börjar bli dags. Hur snabbt taket slits kan handla om både yttre faktorer så som omgivningen och husets läge, men även inre faktorer som takets befintliga kvalitet och hur takläggningen såg ut vid förra tillfället det byttes. Vissa omgivningar är mer påfrestande än andra, till exempel om huset ligger nära en skog. Genom att göra årliga kontroller får du en bra översikt av hur ditt tak mår.

Punkterna nedan kan ge en bra indikation på om ett takbyte börjar närma sig:

  • Läkten har börjat ruttna
  • Det syns ojämnheter i taket
  • Det läcker in vatten
  • Takpannor, plåt eller takpapp har börjat spricka
  • Undertakets färg har förändrats
  • Det finns mögel på råspont eller vind
  • Det finns grus i hängrännorna (kan innebära att takpannorna börjat vittra sönder)

Det finns många faktorer som spelar in i val av tak, till exempel pris, utseende, underhåll och monteringstid. I många fall väljs samma material som redan ligger på befintligt tak, med hänsyn till vad som passar bäst rent estetiskt och att det befintliga takets konstruktion är gjort för att klara tyngden av materialet.

Om du vill byta material måste du fastställa att ditt tak klarar vikten av det nya taket och att det är rätt taklutning, samt undersöka om du behöver söka bygglov. I de flesta fall behövs inget bygglov om du väljer att behålla takets ursprungliga material samt färg, men det kan skilja sig från kommun till kommun eller om du bor i ett detaljplanerat område.

Midsummers solpaneler består av tunnfilmssolceller av typen CIGS, vilket gör de tunna, lätta, flexibla och diskreta. Solpanelerna placeras på olika typer av takmaterial, t.ex. plåt, takpannor eller papp, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak.

För dig som funderar på solpaneler och behöver byta tak inom några år kan det vara en god idé att samordna dessa projekt. Med Midsummer som enda avtalspart behöver du inte ha kontakt med flera olika entreprenörer, utan kan känna dig trygg med att vi tar hand om hela projektet från början till slut. Genom att slå två flugor i en smäll slipper du också extra kostnader för byggställningar och installation vid ett annat tillfälle.

Om man behöver söka bygglov eller ej varierar beroende på vilken kommun man bor i eller om man bor i ett detaljplanerat område. I de flesta fall behövs inget bygglov om du väljer att behålla takets ursprungliga material samt färg. Om du vill byta material måste du fastställa att ditt tak klarar vikten av det nya taket och att det är rätt taklutning.

Solcellerna tillverkas i vår produktionsanläggning i Järfälla med vårt egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Solcellerna sätts sedan ihop till färdiga solpaneler, också det i Järfälla.

Solpanelerna placeras på olika typer av takmaterial, t.ex. plåt, takpannor eller papp, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak.

Våra solpaneler är utanpåliggande och följer takets form och ligger tätt ovanpå takets tätskikt. Med andra ord är de integrerade i designen, men inte tekniskt integrerade, vilket innebär att de kan appliceras på befintliga byggnadsmaterial. Resultatet blir ett diskret solcellstak. 

Midsummer SLIM har en effekt på 111 W/m² och Midsummer WAVE 110 W/m². 

Våra solceller har en verkningsgrad på 15-15,5 %.

Midsummer garanterar 90 % av den förväntade toppeffekten efter 10 år och 80 % av den förväntade toppeffekten efter 25 år samt lämnar 10 års produktgaranti. Läs mer om våra garantier här: Garantier_Midsummer

Midsummer + Hemma bolån = Sant

Med ett solcellstak från Midsummer har du möjlighet att sänka din bolåneränta genom att byta till ett bolån med grön rabatt från Hemma. Hemma erbjuder bolån med 1,09%-1,85% effektiv ränta upp till 85% belåningsgrad.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!