Tunnfilmssolceller till ditt tak i Trestad

En hållbar och svenskproducerad energilösning.

Vad är tunnfilmssolceller?

Midsummers solpaneler är tillverkade av tunnfilm (CIGS = koppar, indium, gallium och selen) i Järfälla med 90 % lägre koldioxidavtryck än traditionella solpaneler. 

Hur uppnår vi detta? Våra CIGS-solceller och solpaneler tillverkas i egen produktionsanläggning i Järfälla, som drivs av 100 % förnybar energi. Solpanelerna består inte av några tunga glas- eller aluminiummaterial, vilket minskar materialkonsumtionen avsevärt. Dessutom är det ljusabsorberande CIGS-skiktet extremt tunt, vilket bidrar till en snabb produktionsprocess. 

Med våra produkter Midsummer SLIMMidsummer WAVE och Midsummer BOLD får kunden lätta, tunna och diskreta solpaneler som kan monteras i princip var som helst.

Med Midsummers solcellstak behöver du inte kompromissa mellan solenergi och estetik. För dig som tycker att hållbarhet och utseende hör ihop.

Vilka av våra solpaneler passar ditt tak?

För bitumen- och plastmembranTAK

Midsummer BOLD
En flexibel solpanel med rekordlåg vikt anpassad för stora takytor. Produkten säljs som eftermontage på ditt befintliga tak eller som ett komplett takbyte.

För plåttak

Midsummer SLIM

En kombination av tunna solpaneler och ett falsat plåttak. Produkten säljs som ett komplett takbyte och skräddarsys efter längden på ditt tak.

För takpannor

Midsummer WAVE

En vågformad solpanel som följer formen av takpannor. Produkten säljs som eftermontage på dina befintliga takpannor eller som ett komplett takbyte.

Varför välja Midsummer?

Svenskutvecklat

Midsummers solceller är en svensk innovation och tillverkas både i Sverige och i Italien.

Minimal vikt

Med en minimal vikt på endast 3kg per kvadratmeter möjliggör våra solpaneler installation på tak med viktbegränsningar, utan att kompromissa med takets strukturella integritet.

Hållbart

Midsummers solpaneler sätter branschstandard med de lägsta CO2-utsläppen, endast 6g per kWh, 90% lägre än traditionella kiselbaserade solpaneler, som ligger på 40-60g CO2/kWh.

Återvinningsbara

Våra kiselfria solceller är inte bara 98% återvinningsbara, utan de inkluderar också 63% material från återbruk, vilket förstärker vårt bidrag till en mer hållbar framtid.

Effektiv installation

Våra solpaneler erbjuder enkel och säker montering utan att penetrera takets tätskikt, vilket möjliggör en installationshastighet som är 50% snabbare än traditionella solpaneler.

Enkel skötsel

Våra paneler är utformade för enkel skötsel, vilket möjliggör maximal användning av takytan. De tål att gå på och är anpassade för aktiviteter som snöskottning, vilket gör dem till ett praktiskt och hållbart val för all typ av klimat.

Birger och Titti valde Midsummer SLIM

”Vi hade länge funderat på solenergi men dragit oss på grund av att vi tyckte att vanliga solpaneler var klumpiga. Som konstnär föll jag därför på att det skulle bli vackert. Dessutom vill vi gärna bidra och dra vårt strå till stacken genom att inte belasta miljön för mycket med fossildriven el. Vi är väldigt nöjda!”

Magnus och Zuzanna valde Midsummer WAVE

’’Intresset för Midsummer uppkom i samband med vår önskan om ett integrerat solcellstak. Kombinationen att installera både ny takbeklädnad med papp och pannor och diskreta solpaneler som följer pannornas form innebar en smakfull utformning och gjorde valet självklart. Dessutom uppskattar vi WAVE-panelerna för dess låga klimatavtryck vid tillverkningen.’’​

Från maskiner till solcellstak - Om Midsummer

Midsummer grundades år 2004 med önskan av att omvandla världens mest klimatvänliga energikälla till brukbar energi för alla.

Våra grundare har en bakgrund inom tillverkning av maskinutrustning för CD-läsare och plattskärmsdisplayer – en teknologi och produktionsmetod som i hög grad liknar den teknologi som används i vår solcellstillverkning.

Genom ett ständigt fokus på vidareutveckling och vår vision om att accelerera omställningen till förnyelsebar energi har Midsummer tagit fram de mest hållbara solcellstaken. Våra produkter Midsummer SLIM, Midsummer WAVE och Midsummer BOLD är idag Midsummers främsta fokus och försäljningsområde, samtidigt som vi fortsätter leverera avancerade produktionssystem.

Så här går det till

01

Rådgivning

Varje tak är unikt – våra solcellsprojektörer konsulterar och tar fram den bästa lösningen för ditt tak. 

02

Beräkningar

När vi hittat en lösning för dig kontrollmäter vi ditt tak och tar fram ett prisförslag.

03

Finansiering med grönt bolån

I samarbete med Resurs Bank erbjuder vi möjligheten att finansiera ditt solcellstak genom ett fördelaktigt bolån med grön rabatt. Läs mer här.

04

Tillverkning och installation

Dina solpaneler tillverkas efter mått i vår produktionsanläggning i Järfälla. När materialet är färdigt utför våra certifierade installatörer och elektriker installationen enligt branschstandard.

05

Driftsättning

Efter slutförd installation hjälper vi dig att skicka in slutanmälan till ditt elbolag. När elbolaget godkänt slutanmälan driftsätter vi anläggningen och överlämnar all nödvändig dokumentation så att du kan känna dig trygg med din installation.

06

Elproduktion

Ditt solcellstak kan nu producera el för eget bruk eller försäljning till elnät. Vi lämnar en produktgaranti på 10 år. Våra solcellstak har även en effektgaranti på 90 % efter 10 år samt 80 % efter 25 år.

Installation av solcellspaneler

Midsummers solpaneler består av tunnfilmssolceller av typen CIGS, vilket gör de tunna, lätta, flexibla och diskreta. Solpanelerna placeras på olika typer av takmaterial, t.ex. plåt, takpannor eller papp, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak.

Våra solceller tillverkas i våra produktionsanläggningar i Järfälla och i Bari med vårt egna DUO-system, som är det mest spridda produktionssystemet för böjliga CIGS-solceller i världen. Efter tillverkningen sätts solcellerna ihop till färdiga solpaneler på samma plats. Våra solpaneler är anpassade för olika takmaterial såsom plåt, takpannor och papp, vilket resulterar i ett miljövänligt och estetiskt tilltalande solcellstak.

För vår modell Midsummer BOLD-S samarbetar vi med OEM-tillverkare i Asien för att möta den globala efterfrågan och säkerställa hög kvalitet och effektivitet i produktionen.

  • Våra produkter tillverkas i våra egna anläggningar i Järfälla utanför Stockholm och i Bari, Italien. För vår modell Midsummer BOLD-S samarbetar vi även med OEM-tillverkare i Asien.
  • Midsummers solcellstak har nära 90 % lägre koldioxidutsläpp vid tillverkning än traditionella solpaneler, enligt en tredjepartsgranskad LCA utförd 2020. 
  • Solpanelerna är lätta, flexibla och endast 2 mm tunna och stör ej utseende på tak eller estetik på hus. Taket fortsätter att se ut precis som ett vanligt tak även med Midsummers solpaneler på.
  • Solpanelerna består inte av några tunga glas- eller aluminiummaterial, vilket minskar materialkonsumtionen avsevärt.
  • Installationen kräver ingen håltagning i takets tätskikt. Vi varken skruvar eller borrar hål i tätskiktet vilket minskar risken avsevärt för läckage.

Våra solpaneler är utanpåliggande och designade för att följa takets form, liggande tätt mot takets tätskikt. De är estetiskt integrerade i takets design utan att tekniskt vara integrerade, vilket innebär att de enkelt kan appliceras på befintliga byggnadsmaterial. Resultatet är ett diskret och estetiskt tilltalande solcellstak.

Vi erbjuder tre specialanpassade produkter för olika typer av takmaterial, inklusive takpannor, plåt, bitumen och PVC.

Midsummer WAVE är en solpanel som placeras ovanpå tvåkupiga takpannor från välkända tillverkare som Benders (Palema), Monier (Jönåker), samt S Eriks (Mjöbäck och Ekeby). Dessa kan installeras antingen vid eftermontering eller under ett komplett takbyte.

Midsummer SLIM-modulerna är tillgängliga för både kombinerade köp med falsade plåttak och för eftermontering på befintliga falsade plåttak.

Midsummer BOLD-modulerna är designade för både platta och lutande tak och är lämplig för underlag såsom bitumen, plastmembran och PVC.

Våra solcellpaneler är idealiska för installation på privata villor, flerfamiljshus och industribyggnader.

Ja, alla våra produkter är lämpliga för eftermontering. Installationen är enkel och påverkar inte takets tätskikt.

Midsummer WAVE installeras direkt ovanpå tvåkupiga takpannor. Panelerna fästs under den ovanliggande pannraden och säkras med clips nedtill.

Midsummer BOLD-modulerna fästs med dubbelhäftande butyltejp direkt på olika takmaterial såsom papp- och membrantak. För PVC-tak och andra specialmaterial erbjuder vi anpassade installationsmetoder som optimerar både säkerhet och hållbarhet.

Midsummer SLIM-modulerna monteras med dubbelhäftande butyltejp på falsade plåttak.

Specifikationer för effekt per modell:

  • Midsummer BOLD: 120 W/m²
  • Midsummer BOLD-S: 150-153 W/m²
  • Midsummer SLIM 2: 114,5 W/m²
  • Midsummer SLIM 3: 117,8 W/m²
  • Midsummer WAVE: 120 W/m².

Installation av dina solceller

Solcellslösningar Väst är vår första certified partner för installation av Midsummers solceller. Företaget startades av två entreprenörer från trestadsområdet – Rikard från Fogelgrens Bygg och Mattias från Wargöns Tak.

Logotyp Solcellslösningar Väst AB

Tunnfilmssolceller till ditt tak i Trestad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!