Programmerare med intresse för automation

Vill du bli en del av det gäng som genom utvecklingen av hållbara solpaneler påskyndar övergången mot förnybar energi? Vill du arbeta maskinnära med både PLC och C# programmering?

OM MIDSUMMER

Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

DINA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som programmerare på Midsummer erbjuds du en varierad vardag. Arbetsuppgifterna innefattar en blandning av nyutveckling, implementering av nya funktioner, underhåll av befintlig kod, installation av maskiner. Bredden återspeglas även i den teknik du kommer arbeta med och få möjlighet att utvecklas inom. Du arbetar bland annat med PLC programmering i strukturerad text, databasutveckling i MySQL, programmering i C# och robotprogrammering i RAPID. Förutsättningarna för snabb utveckling och lärande finns inom bolaget och för den här rollen söker vi dig som vill göra det mesta av möjligheten.

När hårdvara adderas med nya komponenter ansvarar du för implementeringen, vilket innebär att du bör ha förmåga att från manualer och beskrivningar självständigt kunna hantera såväl programmering som testkörning. Du kommer att jobba tätt ihop med andra avdelningar, till exempel med vår processavdelning för att addera funktionalitet som ökar effektiviteten på solcellerna som produceras i maskinen. Arbetet innebär både självständigt kodande samt samarbete med kollegor för att hantera större projekt.

Tjänsten passar dig som uppskattar möjligheten att få resa i arbetet. Då det finns en internationell kundbas samt ett påbörjat arbete för uppbyggnad av en ny fabrik i Italien kommer tjänsten i perioder innebära en del resor. Under resorna fokuserar arbetet kring installation, support och uppdateringar av maskinerna.

DIN PROFIL

Du som söker ska antingen
– ha en utbildning inom automation och PLC programmering (tex. automationsingenjör) samt ett intresse för annan programmering, som tex. C#, Python, C, Javascript, eller
– en utbildning där fokus låg på objektorienterad programmering, IoT eller något annat inom IT, samtidigt som du har en önskan att få arbeta maskinnära.

Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Starkt meriterande är om du har erfarenhet
– av ett eller flera olika styrsystem
– databaser, nätverk och IT i allmänhet

Som person är du driven, nyfiken, engagerad och motiverad att lära. Du kan arbeta självständigt men kan också kunna kommunicera med personer i andra grupper med olika bakgrund.

LÅTER DET INTRESSANT?

Urvalet sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag till career@midsummer.se och märk med ”Programmerare” i ämnesfältet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!