Valberedningen i Midsummer AB (publ) föreslår ny styrelseledamot

Valberedningen i Midsummer AB (publ) föreslår att Lars-Ola Lindqvist väljs till ny ledamot i bolagets styrelse i samband med årsstämman den 7 juni, 2022.

Lars-Ola Lundkvist är en internationell företagsledare med fokus på teknikföretag. Nuvarande och tidigare styrelse- och ledningsuppdrag inkluderar Lagercrantz Group, Kraftpojkarna AB, Deva Group, Beijer Electronics Group, Automation Region och ABB.

Valberedningen föreslår omval av nuvarande styrelseordförande Jan Johansson samt nuvarande ledamöter Philip Gao, Lisa Pers-Ohlsén, Johan Magnusson och Jan Lombach. Styrelsens nuvarande ledamot Claes Hofmann har avböjt omval.

Valberedningen föreslår vidare att sälj- och marknadskommittén samt revisionskommittén avvecklas. Dessa arvoden tilldelas istället samtliga övriga ledamöter. Ersättningen föreslås bli 400 000 kronor till styrelseordföranden och 250 000 kronor till oberoende ledamöter.

Valberedningen föreslår att bolaget omväljer det registrerade revisionsbolaget KPMG AB som revisor med Mattias Lötborn som huvudansvarig revisor.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!