Solenergiföretaget Midsummer expanderar ytterligare – rekryterar ny chef inom forskning och utveckling

Solenergiföretaget Midsummer (https://www.midsummer.se/), en av världens ledande utvecklare och leverantörer av avancerade lösningar inom solenergi, har anställt en ny chef för Modul-R&D. Klaus Wiegel har en bakgrund som forsknings- och produktionschef från Gällivare PhotoVoltaic (GPV). Klaus Wiegel tillträder sin nya roll den 1:a mars, 2019.

Nu när Midsummer expanderar sin egen produktion av solceller och flexibla paneler förstärker bolaget teamet ytterligare med en ny chef för modul-R&D. Företaget upplever ett större globalt intresse för dess flexibla solcellspaneler, och speciellt i USA ökar efterfrågan på nya typer av flexibla solcellsprodukter som kräver unika och innovativa lösningar.

Klaus Wiegel har en bakgrund som forsknings- och produktionschef från Gällivare PhotoVoltaic (GPV) och kommer närmast från en tjänst som forskningsingenjör och tidigare produktionschef på LKAB. Klaus har en master (MSc) i fysik från Tekniska Universitetet i Dresden, Tyskland.

I rollen som chef för Modul-R&D kommer Klaus Wiegel att ansvara för utvecklingen av nästa generations flexibla solcellsmoduler. Klaus tillträder sin roll den 1:a mars, 2019.

– Som ny chef för Modul-R&D kommer Klaus att med sin långa erfarenhet från både forskning och produktion av solcellsmoduler att vara ett bra tillskott, nu när vi ämnar växla upp vår produktionstakt ytterligare för att möta den ökade efterfrågan på våra produkter, säger Sven Lindström, VD för Midsummer AB.

– Det ska bli oerhört spännande att få börja arbeta på Midsummer. Det jag ser fram emot mest är att inte bara prata om hållbarhet utan att faktiskt få möjligheten att arbeta för en bra och hållbar framtid på ett mycket konkret sätt och med en fascinerande teknologi, säger Klaus Wiegel.

Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar inom solenergi för produktion och installation av tunnfilmssolceller och också ett ledande svenskt tillväxt- och exportföretag. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen.

För bilder, vänligen besök: https://midsummer.se/press/media-gallery/

31 januari 2019

För ytterligare information vänligen kontakta:
Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Om Midsummer
Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV). Midsummers tunnfilmssolceller är lätta, flexibla, tåliga och mycket effektiva, och är därför idealiska för integrering i byggnadsmaterial. Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser, tel: +46 (0)8-503 000 50, email: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: www.midsummer.se

Bifogade filer

Pressmeddelande (PDF) (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!