Rekordstor orderingång för Midsummer 2018

Det börsnoterade svenska solenergiföretaget Midsummer (https://www.midsummer.se/) kunde notera en rekordstor orderingång för 2018. Midsummer erhöll ordrar för 265 miljoner kronor förra året. Det är främst den ökande efterfrågan på Midsummers slutprodukter för den amerikanska marknaden, där Midsummers partner Sunflare (https://www.sunflaresolar.com/) släppt flera nya innovativa produkter, som ligger till grund för den rekordartade orderutvecklingen.

Midsummer, som utvecklar avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller, erhöll ordrar för 265 miljoner kronor 2018. Det är den största orderingången i företagets historia. Anledningen är en ökande efterfrågan på Midsummers slutprodukter från den kaliforniska marknaden och övriga sydvästra USA.

– Kalifornien är en gigantisk marknad och delstaten ligger långt framme såväl regulatoriskt som tekniskt. Alla nya hem som byggs i Kalifornien måste ha solenergi installerat från den 1 januari 2020 och delstaten har nästan hälften av USA:s installerade solenergikapacitet. Vår partner Sunflare satsar stort i denna region och har släppt flera nya innovativa produkter på denna marknad som rönt stort intresse, säger Sven Lindström, VD och grundare för Midsummer AB.

Solenergi svarar för nästan 17 procent av Kaliforniens totala energiproduktion. I Sverige är det mindre än en procent. Mängden installerad solenergi väntas fördubblas i USA inom fem år och mer än hälften av all ny elektricitet i USA kommer idag från solenergi. Återbetalningstiden för ett solenergisystem i Kalifornien är kortare än fyra år medan systemen har en teknisk livslängd på minst 25 år.

– Det är en revolution inom förnybar energi vi ser, med USA som banérförare, och potentialen är helt enkelt enorm, inte bara i sydvästra USA utan i hela världen. Solenergi är väldigt konkurrenskraftigt, även utan subventioner och även i kalla länder. Vi tror att framtiden ligger inom BIPV, byggnadsintegrerade solpaneler, som enkelt kan integreras med eller fästas på tak, väggar, fordon, tält, över soptippar m m i urbana miljöer och nära konsumenterna. Den enda begränsningen är produktionskapaciteten. Det skulle krävas 435 av våra DUO-maskiner för att tillverka solpaneler för att täcka endast fem procent av Kaliforniens membrantak, säger Sven Lindström.

Läs Sven Lindströms sex förväntade globala trender inom förnybar energi och solenergi 2019 här

Midsummers DUO-system har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen. Midsummer är idag världsledande på att kunna producera lätta, böjbara, robusta solpaneler med hög energieffektivitet.

Midsummer omsatte 115 miljoner kronor 2017 och 165 miljoner kronor under årets första nio månader 2018, med rörelseresultat på 25 miljoner kronor respektive 30,7 miljoner kronor. Bokslutskommunikén presenteras den 22 mars.

För bilder, vänligen besök: https://midsummer.se/press/media-gallery

23 januari 2019

För ytterligare information vänligen kontakta:
Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Om Midsummer
Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV).

Midsummers tunnfilmssolceller är lätta, flexibla, tåliga och mycket effektiva, och är därför idealiska för integrering i byggnadsmaterial. Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: www.midsummer.se 

VIKTIG INFORMATION
Denna information är sådan information som Midsummer AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08:45 CET den 23 januari 2019.

Bifogade filer

Pressmeddelande (PDF) (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!