Ny maskinorder – Midsummer säljer UNO till University of New South Wales Sydney

Midsummer vinner med sin UNO den prestigefyllda upphandlingen av ett labbsystem till University of New South Wales, UNSW, Sydney, Australien. Den beställda Midsummer UNO ska användas till att utveckla en ny innovativ typ av av tandemsolcell. Ordervärdet uppgår till cirka 1 miljon USD.

UNSW Sydney har en av världens bästa utbildningar inom solenergiteknik. Den grundades av Martin Green, populärt omnämnd som solcellens fader. Green och hans team har revolutionerat både effektiviteten och kostnaden för solceller och sett till att det blivit en produkt att räkna med på energimarknaden. Han har även vunnit det eftertraktade priset Global Energy Prize 2018.

Ledda av en annan prisbelönt forskare, Xiaojing Hao, Physical Scientist of the Year, ska teamet på UNSW nu använda Midsummer UNO till att utveckla en ny typ av tandemsolcell med fokus på tillverknings- och skalbarhet.

– Detta är en prestigeorder för oss och vi är oerhört stolta över att UNSW väljer Midsummers maskin för att forska på nästa generations solceller. Det var på UNSW man tog solcellerna ur forskningslabbet och ut på marknaden och vi ser fram emot att upptäcka vad de kan åstadkomma med hjälp av Midsummer UNO, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

– Vi är mycket imponerade av Midsummers teknologi och glada över att få använda Midsummer UNO i vår forskning. Möjligheten till automatiserade testserier och en skalbar tillverkningsprocess har varit viktiga faktorer för oss. Det faktum att solcellen tillverkas i en obruten vakuumkedja borgar dessutom för en enkel uppskalning till massproduktion med Midsummers tillverkningssystem, säger Xiaojing Hao, docent, UNSW.

 
Kontaktperson:
Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon: +46 76 789 77 78

Om Midsummer
Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion. Med produkterna Midsummer SLIMMidsummer WAVE och Midsummer BOLD får kunden lätta, tunna och diskreta solpaneler som ger ett estetiskt tilltalande solcellstak, med ett 90 % mindre koldioxidavtryck jämfört med konventionella solpaneler.

Midsummer är även en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av slitstarka och böjbara CIGS-solceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggnadsintegrerade solceller (BIPV). Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av slitstarka, böjbara CIGS-solceller med sputtring av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. 
Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: midsummer.se

VIKTIG INFORMATION


Denna information är sådan som Midsummer är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2020-12-10 10:47 CET.

Bifogade filer

Release (application/pdf)

UNO (image/jpeg)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!