Midsummers grundare Sven Lindström erhåller utmärkelse som svensk teknikbyggare av rang

Sven Lindström, grundare av och VD för det världsledande svenska solenergiföretaget Midsummer (https://midsummer.se/) har erhållit utmärkelsen THINGS Wall of Fame som varje år delas ut till en person som har byggt ett stort svenskt teknikföretag.

Det är startupnavet THINGS vars styrelse i år beslutat att tilldela utmärkelsen THINGS Wall of Fame till Sven Lindström, medgrundare och VD för Midsummer, en ledande utvecklare och leverantör av avancerade solenergilösningar baserat i Järfälla. Midsummer är ett av Sveriges snabbast växande företag, och tillika lönsamt. Företaget omsatte förra året 218 miljoner kronor med ett rörelseresultat på knappt 36 miljoner kronor.

Sven Lindström har över 20 års erfarenhet av global export och utveckling av högteknologisk produktionsutrustning. Han grundade Midsummer år 2004 tillsammans med tre andra ingenjörer med erfarenhet från de svenska maskintillverkarna M2 Engineering och Mycronic Laser Systems.

"Innovativ hårdvaruteknologi"

Utmärkelsen Things Wall of Fame delas ut varje år till en "exceptionell individ som har byggt ett framgångsrikt affärsimperium baserat på innovativ hårdvaruteknologi". Tidigare pristagare inkluderar Martin Gren (grundare av Axis), John Elvesjö (grundare av Tobii), Stina Eherensvärd (grundare av Yubico) och Nicolas Hassbjer (grundare av HMS).

Sven Lindström fick utmärkelsen vid en stor ceremoni i Stockholm med ca 250 deltagare i slutet av förra veckan, se bilder här.

Juryns motivering:

"Sven Lindström och hans medgrundare har tagit en väl beprövad produktionsteknik från cd-industrin och på ett innovativt sätt tillämpat den i en ny växande bransch. För femton år sedan inledde de ett ambitiöst utvecklingsprojekt, både tekniskt och ekonomiskt utmanande, och har lyckats utveckla en världsunik utrustning för tillverkning av tunnfilmsolceller. Utvecklingen tog flera år och under tiden kollapsade marknaden för maskiner för produktion av solceller. Sven och hans team har med stora doser av envishet och orubblig uthållighet slutligen nått framgång och sålt flera produktionslinor förra året, samt framgångsrikt noterat bolaget på Nasdaq First North."

Midsummers DUO-system har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen. Midsummer är idag världsledande på att kunna producera lätta, böjbara, robusta solpaneler med hög energieffektivitet. Företaget erbjuder också byggnadsintegrerade solcellstak för den nordiska marknaden.

För bilder, vänligen besök: https://midsummer.se/press/media-gallery

28 mars 2019

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Lindström VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Pär Hedberg
VD, THINGS
Telefon: 0708 55 03 18
Epost: par.hedberg@sting.com 

Om Midsummer
Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV).

Midsummers tunnfilmssolceller är lätta, flexibla, tåliga och mycket effektiva, och är därför idealiska för integrering i byggnadsmaterial. Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: www.midsummer.se

Bifogade filer

Pressmeddelande (PDF) (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!