Midsummer vinner reklampris med svensktillverkade solceller

Midsummer, Sveriges enda tillverkare av solceller, har tillsammans med reklambyrån Getsocial vunnit reklampriset Guldäpplet för kampanjen ”Svenska solceller finns visst”.

Det är Marknadsföreningen Skåne Nordost som tilldelar Midsummer och Getsocial Guldäpplet 2021 för ”framstående reklam- och marknadsföringsinsatser”. Det vinnande bidraget var en reklamkampanj med namnet ”Svenska solceller finns visst”. Den gick i nationella och sociala medier under våren 2021 för att lyfta fram svensktillverkade och etiska alternativ i samband med avslöjanden om att många importerade solpaneler befaras vara tillverkade av tvångsarbetare i Kina.

Juryns nominering löd: Det slagkraftiga bidraget ”Svenska solceller finns visst”, framtaget av Getsocial och Midsummer, andas framtid. En modern kampanj som både är snygg, utmanande och håller hög kvalité. I strävan att uppnå syftet – att öka medvetenheten om svensktillverkade alternativ – har man verkligen lyckats hitta en perfekt avvägd ton och uttryck. Det inte är enkelt att vara kaxig och älskvärd på en och samma gång, men denna kampanj lyckas!”

Midsummer tillverkar och installerar solcellstak av modellerna SLIM, WAVE och BOLD. Solcellstaken, som är tillverkade i Järfälla, består av solpaneler som är tunna, lätta, diskreta och med minimala klimatavtryck jämfört med traditionella solpaneler. WAVE är världens första solpanel för takpannor och som följer takpannornas naturliga konturer. SLIM är ett klassiskt falsat plåttak. BOLD är en större panel framtagen för kommersiella byggnader.

Getsocial är en av Sveriges snabbast växande reklambyråer grundad av den unga entreprenören Alfred Appelros. Bolaget har 18 anställda på fem kontor i Sverige och är specialister på mätbar och tillväxtdrivande marknadsföring.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solpanelerna består av CIGS-solceller och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Bifogade filer

Midsummer vinner reklampris med svensktillverkade solceller (application/pdf)

Guldäpple (image/jpeg)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!