Midsummer växer vidare och anställer kommunikationschef

Solenergiföretaget Midsummer (https://midsummer.se/) växlar upp sitt kommunikationsarbete och anställer nu Helena Engelbrecht som kommunikationschef. Helena har en bakgrund inom besöksnäringen hos bland andra SkiStar och Åre Destination och kommer senast från en anställning som PR & Social Manager på Publicis Media i Stockholm.

Intresset för Midsummer är fortsatt stort bland investerare, media och allmänheten sedan börsnoteringen i juni 2018, samt lanseringen av nya konsumentprodukten Midsummer Solar Roofs. Nu kopplar Midsummer ett tydligare grepp om sitt PR- och IR-arbete med målet att öka synligheten ytterligare, bygga varumärket Midsummer och Midsummer Solar Roofs samt driva opinion.

– Midsummer har växt med 460 procent på 5 år och fått mycket uppmärksamhet både medialt och bland investerare. Helenas breda erfarenhet inom både corporate communications, platsmarknadsföring och marknads-PR blir en viktig del i vår fortsatta resa att stärka Midsummer på den svenska marknaden såväl som internationellt, säger Sven Lindström, VD, Midsummer AB.

Helena Engelbrecht är utbildad journalist och har under de senaste tio åren arbetat med kommunikation och sociala medier i olika roller, senast som PR och Social Manager på Publicis Media. Dessförinnan jobbade hon i Åre med PR, destinationsutveckling och platsmarknadsföring för bland andra Åre Destination och Skistar. Hon har även drivit eget inom samma område.

– Då jag i tidigare roller arbetat mycket med varumärket Sverige internationellt vet jag hur stolta vi kan vara över vår industri, teknologi och energiproduktion. Midsummer är ett otroligt intressant företag som ligger i framkant vad gäller innovation och teknologi inom förnybar energi. Det känns därför extra bra att få bli en del av Midsummer och ytterligare stärka synligheten både lokalt och globalt och mot investerare, säger Helena Engelbrecht, kommunikationschef, Midsummer.

Helena påbörjade sin anställning 14 oktober och kommer även att ta plats i Midsummers ledningsgrupp.

För bilder: https://midsummer.se/press/media-gallery/

 

Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
Epost: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon: +46 73 532 25 29

Om Midsummer

Midsummer är en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV). Midsummers tillverkningsprocess för tunnfilmssolceller har ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra produktionsprocesser för solpaneler. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen.

Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion och via kontraktstillverkare. Det energiproducerande plåttaket Midsummer solar roofs levereras med integrerade solpaneler för enkel installation. Midsummers lätta, tunna och flexibla solpaneler ger ett estetiskt tilltalande solcellstak som även håller att gå på.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: https://midsummer.se

Bifogade filer

Pressmeddelande (PDF) (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!