Midsummer tecknar ännu ett samarbetsavtal på den spanska marknaden

Solenergiföretaget Midsummer teamar upp med den spanska ledande tillverkaren av sandwichpaneler Hiansa Panel för att erbjuda kunder inom industri- och jordbrukssektorn i Spanien en sandwichpanel integrerad med Midsummers solpanel Midsummer SLIM. Detta är Midsummers tredje samarbetet på den Iberiska halvön på kort tid.

Midsummer och Hiansa Panel kommer tillsammans att erbjuda den spanska marknaden en sandwichpanel med en integrerad solpanel och därmed ett tak som producerar el. Eftersom solpanelen bara tillför 3 kg/m² är lösningen utmärkt för byggnader med begränsad möjlighet att lägga vikt på taket eller där extra vindbelastning kan vara farlig för byggnaden, något som ofta är problemet med traditionella solpaneler. Midsummer SLIM kan integreras i sandwichpanelen direkt i fabriken, men den kan även monteras på i efterhand.  

– Midsummer SLIM, som vanligtvis säljs integrerad i falsade plåttak, är vår populäraste produkt hittills i Sverige. Det ska bli väldigt roligt att utöka dess användningsområde och integrera den i en sandwichpanel för industri- och jordbrukssektorn. Det känns särskilt lovande att göra detta i Spanien som har den starkaste tillväxten inom solenergi i Europa, från 288 MW per år 2018 till hela 4,680 MW per år 2019*, säger Sven Lindstöm, VD Midsummer.

Hiansa Panel är en ledande tillverkare av förmålade stålpaneler för tak och fasader och erbjuder ett brett utbud av produkter inom sandwichpaneler. Företaget är verksamt i Spanien, Portugal, Afrika och Latinamerika och ingår i Grupo Hiemesa, en ledande spansk grupp av företag inom stålsektorn.

– I och med den blomstrande solenergimarknaden i Spanien idag är vi stolta över att kunna erbjuda en smart lösning med Midsummers tunna och flexibla solpanel integrerad i vår sandwichpanel redan från fabriken. Kombinationen av vår sandwichpanel och Midsummers solpanel innebär en smidig och snabb installation för aktörer inom industrin och jordbruket som vill producera sin egen el på taket, säger José Ramón Piqué, VD på Hiansa Panel.

*Källa: EU Market Outlook For Solar Power / 2019 – 2023


Kontaktperson:

Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon: +46 76 789 77 78

 
 

Sebastien Guyon
Export & E-commerce manager, Hiansa Panel
E-post: sguyon@hiansa.com
Telefon: +34 957 198 900

 

Om Midsummer
Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion. Med produkterna Midsummer SLIMMidsummer WAVE och Midsummer BOLD får kunden lätta, tunna och diskreta solpaneler som ger ett estetiskt tilltalande solcellstak, med ett 90 % mindre koldioxidavtryck jämfört med konventionella solpaneler.

Midsummer är även en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av slitstarka och böjbara CIGS-solceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggnadsintegrerade solceller (BIPV). Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av slitstarka, böjbara CIGS-solceller med sputtring av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. 
Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.seFör mer information, vänligen besök: midsummer.se

Om Hiansa Panel
Hiansa Panel är en ledande tillverkare av förmålade stålpaneler för tak och fasader och erbjuder ett stort utbud av produkter inom sandwichpaneler. Företaget ligger i Villafranca de Córdoba i södra Spanien och är verksamt i Spanien, Portugal, Afrika och LatinamerikaLäs mer på www.hiansa.com.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!