Midsummer stärker närvaron på Iberiska halvön i samarbete med Imperalum

Midsummer och den ledande portugisiska leverantören av takpappsprodukter Imperalum, har tecknat ett samarbetsavtal om att tillhandahålla integrerade solpaneler till kommersiella kunder i Spanien, Portugal och portugisisktalande länder i Afrika. Imperalum kommer också att installera solpanelen Midsummer SLIM på deras anläggning i Montijo, Portugal.

– Vi ser ett stort intresse för Midsummers produkter på den spanska och portugisiska marknaden. Det nya samarbetet med Imperalum stärker ytterligare vår närvaro på den Iberiska halvön och gör våra produkter mer tillgängliga för kunder i området. Våra solpaneler är mycket väl lämpade för befintlig arkitektur, väder- och solförhållanden i södra Europa och kommer att integreras perfekt i Imperalums produkter, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Imperalum är en ledande producent av vattentäta takpappsprodukter med försäljning i Portugal, Spanien och portugisisktalande afrikanska länder. Företaget är också ledande inom försäljning av termisk och akustisk isolering, dränering och geotextilier på den portugisiska marknaden.

Genom det nya samarbetet mellan Midsummer och Imperalum erbjuds kunder på den Iberiska halvön en takpappsprodukt integrerad med Midsummers avancerade solpaneler för att få taket att producera energi.

Midsummers solpaneler WAVE, BOLD och SLIM är världsledande inom tunnfilmsteknik med sin diskreta design, 2 mm tjocklek, unika förmåga att böjas och extremt enkla installation. Midsummers solpaneler har också ett minimalt koldioxidavtryck som är nästan 90 % lägre än konventionella solpaneler.

“Vi är väldigt imponerade av Midsummers produkter och deras teknik såväl som den diskreta designen av solpanelerna. Som den ledande leverantören av avancerade, vattentäta taklösningar i Portugal är det spännande och viktigt för oss att kunna erbjuda marknaden den bästa takpappslösningen i kombination med den bästa solenergitekniken’’, säger Jorge Ramos, chef för Imperalum.


Kontaktpersoner:

Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon: +46 76 789 77 78

Jorge Ramos
Chef för Imperalum
E-post: jramos@imperalum.pt
Telefon: +351 917 208 343

Om Midsummer
Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion. Med produkterna Midsummer SLIMMidsummer WAVE och Midsummer BOLD får kunden lätta, tunna och diskreta solpaneler som ger ett estetiskt tilltalande solcellstak, med ett 90 % mindre koldioxidavtryck jämfört med konventionella solpaneler.

Midsummer är även en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av slitstarka och böjbara CIGS-solceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggnadsintegrerade solceller (BIPV). Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av slitstarka, böjbara CIGS-solceller med sputtring av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. 
Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.seFör mer information, vänligen besök: midsummer.se

Om Imperalum
Imperalum grundades 1968 och är en av den Iberiska halvöns viktigaste tillverkare av vattentäta takpappsprodukter. Företaget är även marknadsledande inom försäljning av termisk och akustisk isolering, dränering och geotextilier.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!