Midsummer stärker ledningen – har rekryterat ny affärsutvecklingschef och ny HR-chef

Den svenska tillverkaren och installatören av diskreta solcellstak Midsummer stärker ledningen med två nya medarbetare: Erik Olsson är ny affärsutvecklingschef och Anna-Lena Schmidt har tillträtt som ny HR-chef.

Erik Olsson år ny affärsutvecklingschef (Head of Corporate Development) hos Midsummer. Han kommer närmast från Tekniska verken i Linköping, där han arbetat med affärsutveckling, strategier och nya affärsprojekt. Tidigare uppdragsgivare inkluderar Sol Voltaics, Energimyndigheten och Bond Technologies. Erik har en Masterexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Göteborg samt en M.B.A. från Hult International Business School i San Francisco. Han kommer på Midsummer att arbeta med företagets strategi, affärsutveckling samt public affairs och ingå i ledningsgruppen.

– Jag är mycket glad över att få hjälpa Midsummer förverkliga målet att bli den ledande tillverkaren av solceller för taklösningar i Europa. Jag har följt Midsummer sedan företagets start och företaget är idag väl positionerat med en tydlig strategi framåt. Jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare leverera på våra ambitiösa planer, säger Erik Olsson.

Anna-Lena Schmidt är ny HR-chef (HR Manager) med ansvar bl a för personalfrågor och rekrytering. Hon har drygt 20 års erfarenhet inom HR och har bl a varit HR-ansvarig för Fortum Hydro Power. Andra tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar Stendörren Fastigheter, Alfa-kassan. Polygon och Linde Europe North.

Se bifogade bilder. Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solpanelerna består av CIGS-solceller och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!