Midsummer skeppar två DUO-maskiner till kund i Kina

Det svenska solenergiföretaget Midsummer förbereder leverans av två av sina egenutvecklade DUO-system för tillverkning av tunnfilmssolceller till det amerikanska företaget Sunflare som ska installera dem i sin megafabrik i Nanjing, östra Kina.

– Det känns fint att kunna återuppta handeln med Kina, resten av Asien och resten av världen igen efter coronapandemin som stoppat alla affärer inom produktlinjen Produktionsutrustning i 18 månader eftersom vi inte kunnat resa och besöka kunder. Vi har väntat länge på att få komma igång igen och hoppas kunna återuppta och intensifiera kundmöten och försäljning av maskiner under de närmaste månaderna och åren, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

De två DUO-systemen som levereras i dagarna kommer att installeras i Sunflares nyaste megafabrik i Nanjing som maskiner nummer tre och fyra i en planerad serie av åtta maskiner – där finns redan två DUOs sedan tidigare som producerar tunnfilmssolceller i den stora fabriken som har byggts för att rymma åtta DUO-maskiner.

– Vi är helt övertygade om att tunnfilmssolceller av typen CIGS kommer att bli den ledande tekniken för att bygga integrerade solceller för olika applikationer: tak, fasader, fordon etc, Midsummers tillverkningsutrustning är överlägset bäst för att producera dessa typer av solceller och vår ambition är att öka antalet DUO-maskiner i vår fabrik till det maximala antalet åtta under 2022, säger Philip Gao, VD för Sunflare.

Förutom maskinutrustning tillverkar och installerar Midsummer lätta, diskreta och miljövänliga solcellstak för den svenska marknaden. Midsummer är Sveriges enda solcellstillverkare, med en unik egenutvecklad teknologi.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Bifogade filer

Midsummer skeppar två DUO-maskiner till kund i Kina (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!