Midsummer rekryterar ny försäljningschef och ny HR-chef

Det svenska solenergiföretaget Midsummer stärker ledningen med två nya medarbetare: Simon Thomas Hagspiel är ny försäljningschef och Alexander Sjöberg har tillträtt som ny HR-chef.

Simon T Hagspiel är ny försäljningschef, Chief Commercial Officer (CCO), för Midsummer. Han kommer närmast från en befattning som försäljningschef för Sandvik Applied Manufacturing Technologies, där han också varit chef för strategiska kunder.

Tidigare uppdragsgivare inkluderar Ejendals, Kienbaum, Danaher, SABIC, GE Plastics, Ericsson och Stora Enso. Simon T Hagspiel har över 20 års erfarenhet av försäljningsarbete och chefskap på ledande poster i globala tillverkningsföretag. Han har en civilingenjörsexamen från Chalmers Tekniska Högskola och en M.B.A. från såväl Göteborgs universitet som Concordia University (Montreal, Kanada).

På Midsummer kommer Simon T Hagspiel att ansvara för bl a utveckling av företagets kommersialisering samt de många offtakeavtal som ingåtts det senaste året.

Alexander Sjöberg är ny HR-chef (HR Manager) med ansvar för bl a personalfrågor och rekrytering. Han har varit yrkesverksam inom HR och management i över tio år, senast som HR-chef för ett internationellt byggbolag. Tidigare arbetsgivare inkluderar Svenska Lumon, EFKAB och Nigel Wright Group. Alexander har även drivit egen konsultverksamhet med uppdrag fokuserat på organisering, nyetablering och uppskalning. Alexander Sjöberg har en personalvetarexamen från Örebro Universitet med inriktning organisationsutveckling och arbetsrätt.

– Vi stärker organisationen med två ytterst erfarna och professionella medarbetare och bygger den för den kraftiga globala tillväxt vi ser framför oss. Vi vill bli Europas ledande tillverkare av tunnfilmssolceller, med en mångfalt större produktion än vi har idag. Både Simon och Alexander har rekryterats med denna expansion i åtanke, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Simon T Hagspiel tillträder den 13 mars. Alexander Sjöberg har redan tillträtt. Båda kommer att ingå i Midsummers ledningsgrupp.

Se bifogade bilder. Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solpanelerna består av CIGS-solceller och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Bifogade filer

Midsummer rekryterar ny försäljningschef och ny HR-chef (application/pdf)

Simon T Hagspiel (image/jpeg)

Alexander Sjöberg (image/jpeg)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!