Midsummer presenterar sin första hållbarhetsrapport

Det svenska solenergiföretaget Midsummer presenterar idag sin första hållbarhetsrapport (Impact Report). Rapporten beskriver hur företaget arbetar för att möjliggöra en övergång till en klimatpositiv värld, och även hur man minimerar den egna påverkan på klimatet och miljön.

 Midsummer har sedan företaget grundades år 2004 arbetat med hållbarhet i fokus och den nya rapporten är den första i en årlig serie som beskriver bl a hur företaget arbetar för att motverka klimatförändringar, hur företagets solceller kan bli än mer hållbara, och hur Midsummers solceller står sig jämfört med andra teknologier med avseende på klimatpåverkan sett över en livscykel.

– Vi vill att våra kunder ska vara övertygade om att våra solpaneler är designade och tillverkade för att vara säkra och hållbara. Midsummer som företag kommer att fortsätta vara en aktiv aktör på solcellsmarknaden med vårt engagemang för hela livscykeln och över produktens hela livslängd, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Läs mer om Midsummers arbete med hållbarhet här. Själva rapporten återfinns här.

Midsummer tillverkar och installerar solcellstak av modellerna SLIM, WAVE och BOLD. Solcellstaken består av solpaneler av typen CIGS som är tunna, lätta, diskreta och med enbart en tiondel så stort klimatavtryck som traditionella solpaneler.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:

Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solpanelerna består av CIGS-solceller och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!