Midsummer: orderingången för solcellstak ökar med 33 procent

Den svenska tillverkaren av solcellstak Midsummer ökar orderingången av sina diskreta och klimatsmarta solcellstak med 33 procent under det andra kvartalet i år jämfört med samma period förra året.

 
Orderingången inom affärsområdet Solcellstak under det andra kvartalet i år uppgick till 18,0 miljoner kronor, en ökning med drygt 33 procent från samma period förra året.

För det första halvåret i år uppgick orderingången till 30,5 miljoner kronor, 31 procent mer än samma period förra året.

– Intresset för våra diskreta och klimatsmarta solcellstak ökar stadigt och vi ser ingen avmattning av den stigande efterfrågan. Vi har under kvartalet gjort en inbrytning på marknaden för flerfamiljshus med en order på tak för 113 hem i Lund och hoppas kunna växa inom detta område. Takens låga klimatavtryck uppmärksammas av allt fler medvetna kunder, såväl privata som kommersiella och offentliga, konstaterar Midsummers VD Sven Lindström.

Midsummer tillverkar och installerar solcellstak av modellerna SLIM, WAVE och BOLD. Solcellstaken består av solpaneler som är tunna, lätta, diskreta och med minimala klimatavtryck jämfört med traditionella solpaneler.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:

Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solpanelerna består av CIGS-solceller och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!