Midsummer levererar DUO-maskin till Ryssland

Under den första veckan i februari skeppades en DUO-maskin till den ryska marknaden. Maskinen som levererats är den första inom ramavtalet med Rusnano Group.

– Corona-pandemin har gjort det omöjligt att resa till Sverige från de länder och regioner där våra maskinkunder är belägna. Det har medfört svårigheter för oss att utföra acceptanstest och installera våra redan sålda DUO-maskiner. Tack vare att vi nu har utvecklat en procedur för att kunna slutgodkänna maskiner via videolänk utan att kunden måste vara på plats i Järfälla har vi nu kunnat utföra acceptanstest och skeppa maskinen till Ryssland, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

DUO-maskinen kommer att installeras i en fabrik i Saransk, ca 630 km öster om Moskva. Fabriken kommer att drivas av Nanotechnology and Nanomaterials Center of the Republic of Mordovia och deras partner Solartek som marknadsför integrerade solcellstak.

Mer om Midsummer och Rusnano:
Midsummer säljer första produktionslinan under ramavtalet med ryska Rusnano
Midsummer i samarbete med ryska teknikjätten Rusnano

 

För mer information:
Helena Engelbrecht
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: helena.engelbrecht@midsummer.se
Telefon: +46 76 789 77 78

Om Midsummer
Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion. Med produkterna Midsummer SLIMMidsummer WAVE och Midsummer BOLD får kunden lätta, tunna och diskreta solpaneler som ger ett estetiskt tilltalande solcellstak, med ett 90 % mindre koldioxidavtryck jämfört med konventionella solpaneler.

Midsummer är även en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av slitstarka och böjbara CIGS-solceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggnadsintegrerade solceller (BIPV). Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av slitstarka, böjbara CIGS-solceller med sputtring av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Premier Growth Market. 
Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: midsummer.se

Bifogade filer

Release (application/pdf)

Midsummer DUO (image/png)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!