Midsummer lanserar partnerprogram för solcellsinstallatörer

Den svenska tillverkaren av tunnfilmssolceller Midsummer lanserar ett partnerprogram för tak- och solcellsinstallatörer i syfte att täcka hela landet och på sikt Norden med certifierade och utbildade installatörer av Midsummers solpaneler.

Programmet, Midsummer Certified Partner (MCP), riktar sig till erfarna solcellsinstallatörer, takläggare, plåtslagare och mindre byggbolag som redan arbetar med tak och som har en stark lokal ställning. Certifieringen innebär bl a att installatörerna genomgår utbildningar på Midsummers produkter.

– Vi har tidigare installerat solcellstak med egna team men med en ökad efterfrågan på våra produkter vill vi framgent sälja och installera våra solpaneler med redan befintliga väletablerade och certifierade lokala aktörer som är de bästa i sin region och som vi i vår tur kan ge ett stöd i form av fördelaktiga priser och konkreta uppdrag som kommer från bl a våra ramavtal, säger Alexander Sjöberg, partneransvarig, Midsummer.

– På så vis kan vi snabbt täcka hela landet med våra hållbara solenergilösningar och även komma närmare byggsektorn då vi ser att intresset för solcellstak ökar inom branschen, bl a från takmaterialstillverkare som mycket gärna vill kunna erbjuda sina kunder solpaneler som är integrerade med taken.

Partnerprogrammet har redan attraherat tre företag:

Solcellslösningar Väst AB i Vänersborg samarbetar med Soprema för installationer av bitumentak, för vilka Midsummer har utvecklat en integrerad solcellslösning tillsammans med Sopremas dotterbolag Soprasolar i Frankrike. Midsummer och Solcellslösningar Väst lanserar nu denna lösning även för den svenska marknaden. Solcellslösningar Väst har redan tagit in sina första ordrar, dels för Midsummer BOLD på Soprema-bitumen, dels för Midsummer WAVE.

Nortekk Entreprenör AS i Oslo, som har lagt WAVE-paneler på den kulturskyddade Frognerkyrkan i Romerike utanför Oslo och främst siktar på fler installationer på bl a skyddade byggnader i Norge. Nortekk har över 40 års erfarenhet av takentreprenader och ser Midsummers produkter som ett sätt att öka värdet för sina kunder.

Skapa Energi Nordic AB som levererar solenergilösningar till företag och privatpersoner med bas i Falkenberg hanterar Hallandsområdet som certifierad partner. De har utmärkt sig på sin lokala marknad som en aktör med fokus på kvalitet och ett engagemang för varje projekt.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar, tillverkar och säljer solceller till aktörer inom bygg, tak och solcellsinstallation samt tillverkar, säljer och installerar solcellstak direkt till slutkunder. Bolaget utvecklar och säljer också utrustning för produktion av flexibla tunnfilmssolceller till strategiskt utvalda samarbetspartners samt maskiner för forskningssyfte. Solcellerna är av typen CIGS (består av koppar, indium, gallium och selen) och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). Se midsummer.se

Bifogade filer

Midsummer lanserar partnerprogram för solcellsinstallatörer (application/pdf)

Bold On Roof (image/jpeg)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!