Midsummer inviger världsledande forsknings- och utvecklingsanläggning för solenergi

Det svenska solenergiföretaget Midsummer (https://www.midsummer.se/), världsledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV), invigde igår sin nya toppmoderna solenergitekniska forsknings- och utvecklingsanläggning tillsammans med en ny produktionslinje för att bygga integrerade soltak i Järfälla. Sveriges första astronaut, professor Christer Fuglesang invigde formellt den nya anläggningen i närvaro av ledare för solenergiindustrin, media, kunder och partners.

– Jag tycker Midsummers teknik är mycket spännande. Solenergi är en viktig teknik och under min vistelse på ISS rymdstation var vi naturligtvis helt beroende av solen som energikälla. Det är bra att ha en av de bästa och mest avancerade forskningsanläggningarna för solenergi i Sverige, och jag är mycket hedrad att få vara på plats och inviga den, säger Christer Fuglesang, astronaut och professor vid Kungliga Tekniska Högskolan.

För att behålla sitt globala tekniska försprång har nu Midsummer investerat i en helt ny forsknings- och utvecklingsanläggning i Järfälla strax norr om Stockholm. Det betyder bland annat en utbyggnad på 1 000 kvm av företagets fabrik och huvudkontor med mer än 100 anställda. Den nya anläggningen kommer också att inhysa en ny produktionslinje för energiproducerande falsade plåttak för den nordiska konsumentmarknaden. Det nya integrerade solcellstaket Midsummer solar roofs har möts med stort intresse från marknaden sedan det nyligen lanserades.

– I vår nya forsknings- och utvecklingsanläggning kommer framtidens helt miljövänliga teknik inom förnybar energi att utvecklas. Det blir ett av världens ledande laboratorier, kanske det allra främsta, för forskning och utveckling av produktionsvänlig CIGS-teknik och produktion av integrerade solcellstak, säger Sven Lindström, VD för Midsummer.

*Christer Fuglesang är en svensk fysiker och astronaut, den första svenska medborgaren i rymden. Fuglesang har en magisterexamen i ingenjörsfysik från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm 1981 och fick en doktorsexamen i experimentell partikelfysik från Stockholms universitet 1987. I maj 1992 valdes han ut till European Space Agency's (ESA's) astronautkår och började träna vid European Astronaut Center i Tyskland, vid Yury Gagarin Cosmonaut Training Center i Ryssland och valdes senare av NASA för uppdragsspecialistutbildning vid Johnson Space Center i Houston. Fuglesang flög på sitt första rymduppdrag ombord på rymdfärjan Discovery i december 2006. Under sitt 13-dagarsuppdrag vid International Space Station (ISS) genomförde Fuglesang två schemalagda rymdvandringar, totalt mer än 18 timmars rymdvandring.

För bilder, vänligen besök: https://midsummer.se/press/media-gallery/

Sven Lindström

VD, Midsummer

Epost: sven.lindstrom@midsummer.se

Telefon: +46-8-525 09 610

Om Midsummer

Midsummer är en ledande svensk utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV). Midsummers tillverkningsprocess för tunnfilmssolceller har ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra produktionsprocesser för solpaneler. Det unika DUO-systemet har tagit positionen som det mest spridda tillverkningsverktyget för flexibla CIGS-solceller i världen.

Midsummer utvecklar och säljer solpaneler direkt till slutmarknaden från egen produktion och via kontraktstillverkare. Det energiproducerande plåttaket Midsummer solar roofs levereras med integrerade solpaneler för enkel installation. Midsummers lätta, tunna och flexibla solpaneler ger ett estetiskt tilltalande solcellstak som även håller att gå på.

Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: https://midsummer.se

Bifogade filer

Pressmeddelande (PDF) (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!