Midsummer inleder samarbete med Kalle & Brita

Det svenska solenergiföretaget Midsummer – Sveriges enda solcellstillverkare – har inlett ett marknadsföringssamarbete med de kända influencerparet Kalle & Brita. Paret kommer att lägga Midsummers tak på sin bondgård och berätta om arbetet i sina kanaler.

Med drygt 120 000 följare på instagram (kalleochbritagrejar) är Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari Sveriges kanske mest kända influencers inom hus- och hemmafix. Paret har också medverkat i en TV-serie med namnet ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!”.

Midsummer har inlett ett samarbetar med Kalle & Brita för att uppmärksamma husfixare att det finns svensktillverkade solcellstak som inte bara är estetiskt tilltalande utan även med extremt låga klimatavtryck. De är av typen tunnfilm – tunna, lätta och flexibla.

Den första videon av tre är publicerad här och den andra här.

– Våra följare värnar om restaurering, prepping och att gå ’back to basics’. Vi vill vara mindre beroende av allt från att handla mat till normer som man förväntas följa. Då blir ett naturligt steg att producera sin egen elektricitet på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Vi är mycket glada över att kunna samarbeta med Midsummer och kunna installera deras vackra tak på vår gård, säger Kalle Zackari Wahlström.

– Midsummer är landets enda tillverkare av solceller och vi erbjuder solcellstak som inte bara är diskreta utan även miljövänliga. Vi vill självfallet hitta målgrupper som värdesätter hållbarhet i form av förnybar energi och mer specifikt solcellstak – tak som ser ut som vanliga tak men som omvandlar varje solstråle som träffar takytan till lokalproducerad förnybar energi, säger Joel Brink, marknadschef på Midsummer.

– Kalle och Brita delar samma värderingar som Midsummer och strävar efter både hållbarhet, ’schyssthet’ och lokal produktion- både när det gäller grönsaker och solceller. Vi på Midsummer är väldigt stolta över samarbetet.

Se bifogat pressbilder.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!