Midsummer erhåller tackbrev av Ukrainas ambassad för donationer av soldriven fältutrustning

Under en ceremoni på Sergels torg igår uppmärksammades det svenska solenergiföretaget Midsummer av Ukrainas ambassad i Sverige för sitt stöd i kampen mot den ryska invasionsarmén. Midsummer har tillverkat ett 90-tal mobila soldrivna laddare som har skänkts till Ukrainas armé i dess kamp mot den ryska invasionen.

Ukrainas nationaldag uppmärksammades under en manifestation på Sergels torg igår, den 24 augusti. Under en ceremoni för att tacka och hedra några av de personer och organisationer som särskilt bidragit med stöd till Ukrainas kamp erhöll Midsummer ett tackbrev (”Letter of Gratitude”) av Ukrainas ambassadör Andrii Plakhotniuk.

Se bifogade bilder på de soldrivna laddarna samt bilder från ceremonin där Midsummers kommunikationschef Peter Karaszi tar emot brevet. Se även film från Ukraina här.

Midsummer har tillverkat och donerat ett 90-tal 12-voltspaket bestående av lätta solpaneler, batteriladdare och växelriktare. Dessa lätta och mobila ”kraftpaket” består vardera av tre vikbara lätta solpaneler, en laddare och en växelriktare och kan användas för att ladda mobiltelefoner, drönare och radioapparater i fält där det inte finns annan elektricitet att tillgå. Detta möjliggör kommunikation mellan enheter i fält.

The Embassy of Ukraine in Sweden expresses its sincerest gratitude for the generous help Midsummer AB has provided to Ukraine since the brutal Russian invasion started on February 24, 2022. We honour and express our admiration to the people who have been staying shoulder to shoulder with us during these darkest times,” säger ambassaden i ett uttalande.

– Vi är stolta över den uppskattning Ukraina visat för vår insats. För oss är det en självklarhet att hjälpa till med det vi kan bäst – solenergilösningar – och budskapet från de stridande förband som använder vår fältutrustning är att den är mycket användbar och tålig, säger Midsummers VD Sven Lindström.

Midsummerpaketen används i fält av den ukrainska arméns elitförband SSO (Special Operations Forces) och även av andra enheter i Donbassregionen samt i södra Ukraina nära Odessa och Mykolaiv.

Midsummers leverantörer, kunder, partners, medarbetare och allmänheten har också möjlighet att bidra till initiativet. Det går att köpa paketen för 5000 kronor styck, vilket inkluderar en partiell donation till Ukrainas armé i form av nya laddare. Paketen passar t ex friluftsälskare som vill kunna ladda enheter som mobiler med solenergi. Paketen fälls enkelt upp och kopplas till valfritt bilbatteri.

Kontakta solarcharger@midsummer.se för donationer och inköp av paketen.

Se länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solpanelerna består av CIGS-solceller och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!