Midsummer erhåller gott betyg för miljöfokus i Sustainalytics ESG Risk Rating

Sustainalytics, en oberoende global aktör inom ESG-utvärdering (Environmental, Social and Governance), samt forskning och analys av bolagsstyrning, placerar det svenska solenergiföretaget Midsummer i topp av halvledarföretag i världen tack vare företagets miljöfokus.

Sustainalytics, en oberoende global aktör inom ESG-utvärdering samt forskning och analys av bolagsstyrning, har nyligen genomfört en analys av det svenska ledande solenergiföretaget Midsummer. Sustainalytics placerar Midsummer i den övre kvartilen, på 46:e plats av 220 halvledarföretag i världen.

– För oss som miljöteknikföretag är det positivt att få ett bra ESG-betyg eftersom det är en naturlig del av vår verksamhet, säger Sven Lindström, VD för Midsummer AB. Vi noterar att vårt betyg visar att våra riskfaktorer är lägre (ett lågt värde är bra = låg risk) än branschgenomsnittet.

ESG-bedömningen är utformad för att hjälpa investerare att identifiera och förstå ekonomiskt viktiga ESG-relaterade risker inom sina investeringsportföljer och hur de kan påverka investeringsprestandan på längre sikt.

– Vi är särskilt nöjda med det goda betyget för vårt miljöfokus, med låg risk för produkten och medarbetarnas säkerhet och miljö, vilket visar vårt medvetna fokus på miljön. Med vårt kontinuerliga arbete för förbättringar är vi säkra på att klättra ännu högre i rankningen inom en snar framtid, fortsatte Sven Lindström.

Sustainalytics ESG Risk Rating Summary Report placerar övergripande Midsummer på en medelrisk (23,8 av 100) för att erfara viktiga ekonomiska konsekvenser av ESG-faktorer på grund av låg exponering och genomsnittlig hantering av materiella ESG-problem. Vidare har företaget inte upplevt några betydande kontroverser.

Användbara länkar
Midsummers ESG Risk Rating Summary Report
Sustainalytics Investors Viewing Database

För bilder, vänligen besök: https://midsummer.se/press/media-gallery/

För komplett pressrelease med bilder, se bifogat dokument.

28 maj 2019 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Sven Lindström
VD, Midsummer
Epost: sven.lindstrom@midsummer.se
Telefon: +46-8-525 09 610

Om Midsummer
Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av avancerade lösningar för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets erbjudande inkluderar utrustning för kostnadseffektiv tillverkning av tunnfilmssolceller samt byggintegrerade solceller (BIPV).
Midsummers tunnfilmssolceller är lätta, flexibla, tåliga och mycket effektiva, och är därför idealiska för integrering i byggnadsmaterial. Midsummers teknik bygger på en snabb process för produktion av flexibla tunnfilmssolceller med sputtering av alla lager i solcellen i en obruten vakuumkedja. Bolagets aktie (MIDS) är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. För mer information, vänligen besök: www.midsummer.se

Bifogade filer

Pressmeddelande (PDF) (application/pdf)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!