Fem riksdagspartier besöker Midsummer

Ett tjugotal riksdagsledamöter från fem olika politiska partier har nyligen besökt det svenska solenergiföretaget Midsummer för en rundvandring i fabriken i Järfälla samt en ovala bordet-diskussion om hur Midsummer kan hjälpa landet möta den ökande efterfrågan på elektricitet. Midsummer är Sveriges enda solcellstillverkare.

De diskussioner som fördes i samband med besöken handlade bl a om hur landet ska klara elförsörjningen i en framtid med en stigande efterfrågan på elektricitet i ljuset av kommande elektrifiering av fordonsflottan och energislukande gröna industriprojekt i norra Sverige.

Midsummers VD Sven Lindström har en vision om ett antal s k megafabriker i Sverige för tillverkning av solpaneler, se öppet brev här.

Midsummer är Sveriges enda tillverkare av solceller. Företaget tillverkar s k tunnfilmssolceller – lätta, flexibla och diskreta med ett klimatavtryck som endast är en tiondel av importerade solpaneler gjorda med kisel. Produktutveckling och tillverkning sker i Järfälla.

Riksdagsledamöterna kommer främst från näringsutskottet samt miljö- och jordbruksutskottet och besökte Midsummer gruppvis vid fem olika tillfällen. De partier som besökte Midsummer var Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

– Midsummer vill se fler och större fabriker för svensktillverkade solceller – med världen som marknad och mål. Jag gillar såklart ansatsen. Stort tack för besöket: hoppfullt, lärorikt och mycket inspirerande!, säger Markus Selin, riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

-Jag är glad och stolt över att så många partier och ledamöter i Sveriges parlament har valt att besöka oss, gå igenom våra lokaler och lyssna på våra visioner om ett fossilfritt Sverige med solenergi som en viktig ingrediens, säger Sven Lindström, VD, Midsummer.

Se bifogat bilder från besöken.

Länk till bilder och annat pressmaterial: Press – Midsummer.

Kontaktperson:
Peter Karaszi
Kommunikationschef, Midsummer
E-post: peter.karaszi@midsummer.se
Telefon: 070-341 46 53

Om Midsummer
Midsummer är ett svenskt solenergiföretag som utvecklar och säljer utrustning för produktion av tunnfilmsolceller samt producerar, säljer och installerar solcellstak. Solcellerna är av typen CIGS och är tunna, lätta, flexibla, diskreta och med ett minimalt koldioxidavtryck jämfört med andra solpaneler.

Tillverkningen sker i Sverige med företagets egna DUO-system som är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen. Aktien är listad på Nasdaq First North Premier Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, tel: 08-503 000 50, e-post: ca@gwkapital.se. Se midsummer.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
kundservice@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Organisationsnummer: 556665–7838

VAT nr: SE556665783801

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!